Primeur HPE met eerste composable infrastructure voor VMware Private Clouds

Redactie WINMAG Pro
Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft het eerste composable platform voor VMware Cloud Foundation gebaseerd op HPE Synergy aangekondigd.

Met deze oplossing transformeren IT-organisaties eenvoudig naar een hybride IT-infrastructuur. Daarnaast kunnen ze Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en private clouds sneller implementeren. Bovendien verminderen ze de kosten voor virtual machines (VM) in vergelijking met publieke clouds en traditionele servers. 

Momenteel ervaart de IT een hoge druk om zowel aan de wensen vanuit de business en developers te voldoen als hun IT te optimaliseren op gebied van on-premises, hosted en public clouds. Ondertussen wordt van hen verwacht dat de CapEx en OpEx omlaag gaan. De combinatie van HPE Synergy met VMware Cloud Foundation biedt klanten de volgende voordelen:

Eén platform voor traditionele bare metal, virtuele SAN-gebaseerde omgevingen en nieuwe vSAN-gebaseerde workloads - HPE Synergy is het enige beschikbare platform met een enkelvoudige infrastructuur, waardoor de juiste mix van virtuele, traditionele en VMware Cloud Foundation samengesteld kan worden. Dit resulteert in meer flexibiliteit en efficiënter gebruik van resources.

• De mogelijkheid om een interne service provider van IaaS of private clouds te worden - Met behulp van HPE Synergy Image Streamer kan IT eenvoudig en snel een infrastructuur en VMware Cloud Foundation software implementeren. Daarmee kan IT snel voorzien in de behoeften vanuit de business en bovendien de DevOps-initiatieven van klanten versnellen. Vergelijkbare oplossingen vereisen momenteel meerdere stappen en tools om tot hetzelfde resultaat te komen.

• Snellere prestaties - HPE Synergy biedt het snelste platform voor VMware-omgevingen. Recent heeft HPE Synergy het wereldrecord op de VMmark 2.x Performance Benchmark gebroken. Het platform presteerde hierbij 41 procent sneller dan de vorige recordhouder.

CapEx en Opex reduceren en productiviteit verhogen - HPE Synergy is het eerste platform op basis van een composable infrastructure dat VM’s levert tegen 29% lagere kosten dan traditionele architecturen en zelfs 50% lager dan publieke clouds.1 Omdat er drie keer zoveel IT-devices door één administrator te managen zijn, kan de productiviteit van IT-administrators tot drie keer verhoogd worden.


Door de combinatie van HPE Synergy en VMware Cloud Foundation breiden HPE en VMware hun gezamenlijke producten, waaronder vSphere en vRealize, verder uit. Deze oplossingen zijn op een gezamenlijke architectuur gebouwd en geïntegreerd met HPE OneView. HPE OneView is de infrastructuur-automatiseringssoftware van HPE die zorgt dat IT-beheerders hun virtuele omgevingen kunnen uitdenken, managen en optimaliseren.

Beschikbaarheid

VMware Cloud Foundation op HPE Synergy wordt eind 2017 verwacht via HPE en channel- en distributiepartners. vSphere en vSAN zijn vanaf vandaag met HPE Synergy gecertificeerd en beschikbaar. Private Cloud Express met VMware vRealize wordt in september verwacht.
 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie