Pulseway

Redactie WINMAG Pro
Pulseway is een verrassend krachtig stuk software dat bestaat uit een agent, te installeren op de te monitoren systemen, een web-based interface en een app voor mobiele devices.

Elk systeem wordt ondersteund, dus of er binnen jouw organisatie nu Windows, Linux, Mac of een mix van deze systemen draaien, je voegt ze moeiteloos toe aan de Pulsewayservice. Gekoppeld aan een gemakkelijke initiële installatie maakt dat je in no time 'up and running' bent om de gebruikte it en services binnen jouw organisatie in de gaten te houden. En dat voor een prijs die ten opzichte van de concurrentie een stuk lager ligt.

Iets waar Pulseway duidelijk een punt van heeft gemaakt, is een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface. Aan de linkerkant vind je jouw systemen (bijvoorbeeld je servers of workstations) die je in de gaten kunt houden en zo nodig kunt managen. Uiteraard moet de Pulseway agent wel geïnstalleerd worden op de betreffende systemen. Dit is echter in een handomdraai gedaan en vereist weinig tot geen technische knowhow. Voor het management van jouw systemen vind je aan de rechterkant een brede set tools die je aan kunt roepen. Dit gaat van simpele info over cpu-gebruik tot diepere systeemfuncties als het beëindigen van processen, het pushen van updates of het bekijken van systeemlogs. Ook kun je vanuit hier chatten met gebruikers voor het verlenen van de nodige support, heb je een terminal tot je beschikking voor het uitvoeren van commando's en zie je welke gebruikers zijn ingelogd.

Een feature die laat zien hoezeer deze software naar de toekomst kijkt, is de ondersteuning van applicatiemanagement. Met Pulseway richt je je blik allang niet meer alleen op de hardware in jouw organisatie, de diverse (cloud-) applicaties spelen vaak een net zo bedrijfskritische rol. Daarom maakt Pulseway het mogelijk om bijvoorbeeld op applicatieniveau te managen of om je websites in de gaten te houden. Dit is iets wat Pulseway een enorme voorsprong geeft op andere tools, zeker in een tijd waarin hardware bijna verleden tijd is en we op serviceniveau software afnemen en gebruiken binnen organisaties. De app is beschikbaar voor Android-, iOS- en Windows-devices, dus een excuus om niet van je plek te komen heb je niet.

Prijs: op aanvraag
Info: pulseway.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie