Review: Epson EB-1776W - veelzijdige mobiele projector

Redactie WINMAG Pro
Presenteren doe je natuurlijk niet alleen in een vaste ruimte. Wil je overal je beamer mee naar toe kunnen nemen, dan moet de vormfactor draagbaar en compact zijn. Dat je daarbij wat concessies doet aan zaken als resolutie en lichtopbrengst ten opzichte van 'vaste' projectoren is natuurlijk een gegeven.

De EB-1776W van Epson valt onder deze categorie 'mobiele projectoren'. De lichtopbrengst is met 3000 lumen is dik in orde voor een dergelijk apparaat. Zelfs wat ruim bemeten: het zorgt er in ieder geval voor dat je niet per se een verduisterde ruimte nodig hebt en dat vergroot je flexibiliteit onderweg. De contrastratio bedraagt 2000:1. De vormgeving is redelijk 'plat', waardoor je het apparaat redelijk gemakkelijk kunt meenemen in bijvoorbeeld een aktetas.

Sterk punt van de EB-1776W is dat je direct kun starten met je presentatie na inschakeling. Je hoeft niet te wachten tot het apparaat warm is, zoals gebruikelijk bij veel zowel vaste als mobiele projectoren. Ook heeft het apparaat geen afkoeltijd, het is dus inpakken en wegwezen. Andere handigheid is de ingebouwde wifi-adapter. Daardoor kun je gemakkelijk draadloos verbinding leggen met je laptop. Naast wifi kun je ook verbinding leggen via een vga- of usb-of hdmi-aansluiting. Vervormingen kun je corrigeren via verticale en horizontale keystone-correctie en dit wordt zonodig automatisch ook tijdens de presentatie gedaan. Een lens-shift zit er niet in.

Net als de hierboven beschreven Epson EB-4950WU kun je vanuit twee bronnen tegelijktijdig side-by-side projecteren, iets wat je niet direct verwacht bij een mobiele beamer. Ten slotte ondersteunt de beamer de Epson-app iProjection, waarmee je via je smartphone of tablet pdf- en office-documenten eenvoudig naar de projector verstuurt.

Prijs: € 1173,- (excl. btw)
Info: www.epson.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie