Review: iStorage DiskAshur DT

raymond
Veilig over straat met je bedrijfsgegevens op een externe schijf in je tas? Dat lijkt haast een onoverkomelijke tegenstelling. Toch kan het, met de DiskAshur DT van iStorage. De catch: de schijf kun je beveiligen met een 6 tot 16-cijferige pincode.

Tank

De schijf is gebouwd als een tank. De metalen behuizing is stevig en maakt het ding wat zwaar. Jammer is de losse voedingsadapter, die maakt de combinatie wat minder mobiel.

Codering

Toch mag dat de pret niet drukken, want zit je echt om een bestandentank verlegen dan heb je aan de DiskAshur DT een goede. De complete schijf is standaard versleuteld in een 256-bits AES- vercijfering (de meest krachtige encryptie ter wereld) en alleen de juiste cijfercode verschaft je toegang tot de disk.

Hackers die het proberen te ‘brute-forcen’ komen van een koude kermis thuis, uiteraard hebben we dit niet getest maar de fabrikant claimt dat het zo goed als onmogelijk is. Zeker is dat je na het invoeren van een foutieve code drie seconde moet wachten, dus simpel lukraak wat codes proberen heeft echt geen zin.

Delen

Het apparaat ondersteunt één ‘administrator’ en tot tien pin-gebruikers. Handig om met je collega’s te delen dus. Eventueel kun je de schijf zichzelf op slot laten zetten na een ingestelde perode.

Vertraging

Een usb-3-poort moet zorgen voor een vlotte bestandsoverdracht. Met een gemiddelde snelheid van zo’n 70 MB/sec is de schijf niet strooptraag, maar snel is anders. Op zich niet zo vreemd, gezien het versleutelingsproces natuurlijk enige vertraging met zich meebrengt.

afbeelding van raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web:

Momenteel is hij werkzaam als manager contentmarketing bij NoX PR & Content.

Bekijk alle artikelen van Raymond