360-graden speakerphone

Review: Konftel Ego

Peter Güldenpfennig
Vergaderen op afstand, velen hebben er een hekel aan en dat is niet voor niets. De juiste connectiviteit is vaak een probleem, om over de geluidskwaliteit van vergaderingen maar niet te spreken.

Konftel probeert hier al jaren verandering in te brengen door het op de markt brengen van conferencingproducten voorzien van in-house ontwikkelde technologieën. De Konftel Ego is het nieuwste product wat men op de markt brengt, bedoeld om je alle connectiviteitsflexibiliteit te geven die je nodig hebt zonder aan kwaliteit in te boeten.

Bouw en behuizing

Speakerphones zijn over het algemeen redelijk klein, zo ook de Konftel Ego. Met 145 x 135mm is het een handzaam device. Probleem hiervan is wel dat de behuizing goed moet zijn om ook meegenomen te kunnen worden zonder dat het device schade oploopt. Dat moet Konftel ook gedacht hebben, want de Ego is een enorm robuust apparaatje. De behuizing is stevig genoeg om het apparaat van twee meter hoog te laten vallen zonder dat deze schade oploopt.

Onderop de Ego is een rubberen coating geplaatst waardoor schuiven niet voorkomt. Prettig, want bovenop vind je de functietoetsen van het apparaat, en niets is irritanter dan een schuivend device dat je wilt bedienen.

Functies

Voor een klein apparaat als de Ego heeft het best nog veel functies aan boord. Via NFC kun je snel en eenvoudig een bluetooth-verbinding leggen, maar ook is het mogelijk om er een headset op aan te sluiten. Daarnaast kun je de micro-USB-poort gebruiken om de Ego op je PC aan te sluiten en zo te gebruiken. Opladen doe je ook via micro-USB. De speakerphone gaat 72 uur mee op stand by en kent twaalf uur spreektijd. Dat is flink, je hoeft dus niet na elke vergadering het apparaat weer op te laden.

Konftel Ego

Via fysieke toetsen kun je het volume aanpassen of desnoods muten en bluetooth activeren of deactiveren. Ook is er een muziekmodus waarmee je de Konftel Ego verandert in een speaker om muziek mee af te spelen. De toetsen waarmee je normaliter gesprekken mee aanneemt of afsluit, veranderen dan in toetsen om van track naar track te springen.

De status van elke functie wordt bovenop het apparaat aangegeven middels een fel LCD-display. Zeer prettig, zo zie je altijd direct welke functie actief is en welke niet, waar speakerphones dit normaliter enkel aangeven via geluid bij het activeren van een functie. 

Skype for Business

Gebruik je Skype for Business, dan integreert de Konftel Ego naadloos in je conferencingomgeving. Speciaal hiervoor heeft Konftel nauw samengewerkt met Microsoft om het apparaat te laten voldoen aan de specificatie-eisen die Microsoft stelt aan apparaten om het Skype for Business-predikaat te mogen dragen. Dat is te merken wanneer je de speakerphone opneemt in je omgeving,  want zonder problemen connect het apparaat met de Skype-software.

OmniSound

De geluidskwaliteit van de speakerphone is meer dan prima. De in eigen huis ontwikkelde OmniSound-technologie levert kraakhelder geluid op waarbij tegelijkertijd storend omgevingsgeluid onderdrukt wordt.

De naam ‘OmniSound’ is natuurlijk niet voor niets gekozen, want het betreft hier 360-graden audio-pick-up. Dit betekent dat iedereen aan tafel even goed hoorbaar is. Nog belangrijker is echter dat je hiermee ook de mogelijkheid hebt om verstaanbaar te blijven terwijl je in beweging bent. Hiermee is de Konftel Ego dus ook meer dan geschikt om presentaties op afstand mee te geven.


Konftel Ego

Konftel EgoDe Konftel Ego is de perfecte speakerphone voor kleine tot middelgrote organisaties die veel gebruik maken van conferencing. De flexibele wijze waarop je dit handzame apparaatje kunt integreren in je conferencing-setup maakt het een no brainer voor aanschaf. Zeker ook vanwege de audiokwaliteit en de naadloze integrering met Skype for Business. 

+ Stevige behuizing
+ Makkelijk te integreren
+ Goede accuduur

Cijfer: 8,7

Prijs: € 139,-
Verbinding: NFC, bluetooth, micro-USB, headset
Accuduur: Stand-by: 72 uur;  spreektijd: twaalf uur
Audio: OmniSound; freq. muziek: 50-24,000 Hz; freq. spraak: 50–7,000 Hz
Microfoon: 360° bereik; beamforming
Volume: 90 dB SPL 0.5 m
Info: konftel.com

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter