Alles voor bedrijfssoftware en e-commerce in één pakket

Review: Logic4 Commerce Suite

Redactie WINMAG Pro
De gemiddelde onderneming gebruikt al snel zo’n 6 of meer softwarepakketten van verschillende aanbieders. Al dan niet aan elkaar geknoopt met koppelingen. De keus uit aanbieders is groot, dus hoe zorg je dat het een gestroomlijnd geheel wordt?

Logic4 springt in op de problemen die veel ondernemers ervaren met hun huidige software. Het bedrijf helpt handelsorganisaties door alle interne processen onder te brengen in één centraal softwarepakket. De aanbieder uit Enschede richt zich hiermee op middelgrote tot grote organisaties (10-100+ FTE) binnen de groothandel en retail. Met name de combinatie van bricks en clicks en het integreren van online met offline kanalen is een sterk focuspunt.

Oplossing voor problemen met koppelingen

Bedrijven die bij Logic4 aankloppen gebruiken tot dat moment aparte software tools voor artikelinformatie (PIM), klantbeheer (CRM), kassa, orderverwerking (OMS), voorraadbeheer (WMS), orderpicking, digitale facturatie, boekhouding, managementinformatie (BI), webshop en ga zo maar door. Allemaal losse systemen die op zichzelf prima werken, maar waarmee het door de koppelingen toch vaak misgaat.

Een bekend probleem dat daardoor ontstaat is dat informatie in het ene systeem niet overeenkomt met het andere. Het gevolg is een gebrek aan overzicht, aanbieders die naar elkaar wijzen bij problemen en irritaties op de werkvloer.

Logic4

Beste van beide werelden

De Commerce Suite is een oplossing waarvan nog niet veel mensen weten dat het bestaat. Het is een volwaardig webshop platform en een compleet ERP bedrijfssoftware pakket in één. Waar andere aanbieders het hebben over alles-in-één, gaat het in de praktijk vaak om een webshop met administratie, of om een artikeldatabase met mogelijkheid voor een online catalogus. Handelsbedrijven die boven de grens van een bepaald aantal artikelen of aantal orders per dag uitkomen, lopen tegen de beperkingen van dit soort systemen aan. Met de Logic4 Commerce Suite is dit echter een fluitje van een cent.

De volledige integratie tussen frontoffice en backoffice maakt de Logic4 Commerce suite een enorm krachtig systeem. Een bestelling vanuit de webshop rolt zo de boekhouding binnen. Met een paar klikken kunnen de orderpickers in het magazijn ermee aan de slag en is de voorraad automatisch bijgewerkt. Prijswijzigingen bij leveranciers staan vliegensvlug zowel online als in het kassasysteem in de winkel. De Logic4 Commerce Suite is daarom een totaaloplossing voor organisaties die het beste van beide werelden willen.

Kwaliteit gegarandeerd

Logic4 is geen reseller, maar ontwikkelt de Commerce Suite in eigen huis. Ze bieden het pakket aan als Software as a Service (SaaS). Hosting, beveiliging en updates neemt het bedrijf op zich. Zelf hosten is geen optie, omdat Logic4 in dat geval de kwaliteit en beveiliging voor de eindgebruiker niet meer kan garanderen. Om dezelfde reden maken ze alleen webshops met een SSL-certificaat.

Klanten van Logic4 krijgen iedere maand een aantal uren cadeau die ze kunnen inzetten voor doorontwikkeling. Dit crowdfundingplatform wordt ook daadwerkelijk actief gebruikt. Zo laat Logic4 haar klanten meebeslissen over doorontwikkeling van de software die voor een groeiend aantal organisaties de draaiende motor van het bedrijf is.


Meer over Logic4

Meer informatie over wat de oplossing van Logic4 voor jouw organisatie kan beteken? Neem dan een kijkje op de site. Hier vind je ook enkele klantcases ter inspiratie.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie