Review: Philips 221S6QUMB LCD-Monitor met USB-Docking

Eveline Meijer
Op de meeste monitoren vind je tegenwoordig wel een paar usb-aansluitingen, maar een echte hub is een beeldscherm vrijwel nooit. De Philips LCD-monitor met USB-docking is dat wel.

De monitor is voorzien van een AH-IPS- paneel dat niet alleen prachtige, levendige kleuren tonen, maar ook energie bespaart. Bovendien toont het scherm consequente kleuren, zelfs wanneer je een kijkhoek van 178 graden hebt of het scherm draait. Perfect wanneer kleurechtheid een belangrijk onderdeel is van je werkzaamheden. Met een grootte van 21.5-inch kun je altijd alles op het scherm kwijt. Prettig is ook de techniek die Philips gebruikt om de trillingen te verminderen en de helderheid reguleert. Sommige ledschermen met achtergrondverlichting veroorzaken trillingen, waardoor je vermoeide ogen krijgt. Dat is met dit beelscherm dus verleden tijd en dat merkten we zeker. Uren achter deze monitor werken is geen probleem.

Dockingfunctie

Handig is de dockingfunctie van de monitor. Hiermee kun je al je randapparatuur aan de monitor hangen. Handig als je graag werkt op je notebook, want deze sluit je via usb 3.0 aan op de monitor met een enkel snoer. Hoewel je een toetsenbord en muis kunt aansluiten, ondersteunt de monitor ook het gebruik van je trackpad en ingebouwde toetsenbord van je notebook.