Review: Plantronics Calisto 620

Peter Güldenpfennig
Veel onderweg en toch kunnen deelnemen aan vergaderingen, dat is wat Plantronics voor ogen heeft met de Calisto 620 speakerphone. Hoe bevalt de oplossing?

Het instellen en dagelijks gebruik van de speaker gaat gemakkelijk via de groot vormgegeven knoppen. De oplichtende leds laten je zien wat de status van de ingebouwde accu is en of je wel of niet een actieve verbinding hebt met een apparaat. De Calisto 620 wordt geleverd met een bluetooth-usb-stick, waarmee je de speaker kunt verbinden met je pc. Handig voor softphone-telefonie bijvoorbeeld.

De Plantronics Calisto 620 is voorzien van zogenaamde 'duplex audio' met 360 graden ondersteuning. Dit betekent dat waar in de ruimte je ook staat, de speakerphone audio ontvangt via de microfoon en deze gelijkmatig uitstuurt zonder hoorbaar verschil in afstand tot de microfoon.

Tijdens het testen viel inderdaad op dat het inspreken van alle kanten goed bleef in een middelgrote ruimte. Wel klonk het geluid uitgestuurd door de Plantronics Calisto 620 wat dof, wat mogelijk te maken heeft met de ingebouwde geluidsonderdrukking. Deze filtert bepaalde frequenties weg waardoor enkel gesproken geluid door de microfoon wordt opgevangen. Wat jammer is dat deze techniek wel voor een slechtere geluidskwaliteit zorgt aan de andere kant van de lijn.

Andersom, geluid uit de speaker dus, is wel van erg goede kwaliteit. Je kunt de speaker gebruiken voor telefonie, maar door de prima geluidsweergave leent de speaker zich ook voor het afspelen van muziek.

Ook is het belangrijk dat je geen last hebt van echo tijdens het vergaderen, en volgens Plantronics zou de 'echo cancellation'-techniek daarvoor moeten zorgen. Toch hadden wij last van een klein beetje echo tijdens het testen, hoewel dit niet heel erg storend was en ook nooit leidde tot feedback.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter