Eenvoudig een professionele website bouwen

Review: Strato Sitebuilder Pro

Mark IJsendoorn
Het van oorsprong Duitse webhostingbedrijf Strato streeft ernaar een zo compleet mogelijke online dienstverlening aan te bieden, van webhosting tot cloudopslag en van SEO-tools tot webwinkelpakketten. Wij stellen de vernieuwde Sitebuilder Pro van Strato op de proef.

Zodra je de sitebuilder start kun je kiezen uit een van de vele templates die zijn gegroepeerd op basis van het type bedrijf of dienstverlening. Links blader je door categorieën als Detailhandel, Dienstverlening, Horeca, Gezondheid en Welzijn, Kunst en Cultuur en meer. Daaronder vind je specifieke templates, bijvoorbeeld voor een dierenarts, camping, architect of advocaat. Ook kun je kiezen voor een leeg template. De branchekeuze zorgt voor een specifieke layout, aanbevolen websitestructuur en een voorselectie van bruikbare stockfoto's, maar alles kan naderhand worden aangepast dus je zit niet vast aan een keuze.

Widgets

Wanneer je een keuze hebt gemaakt uit het ruime aanbod professionele layouts kun je aan de slag met het toevoegen van je eigen beeld, tekst en widgets. Dat kan allemaal op een zeer gebruiksvriendelijke manier via overzichtelijke menu’s en vensters. Wil je een tekst of afbeelding veranderen, dan klik je er simpelweg op. Wil je een widget toevoegen, zoals een social media button, agenda of contactformulier, dan sleep je die uit het menu Elementen naar de plek op de webpagina waar je hem wilt hebben.

Afbeeldingen bewerken

Uiteraard kun je je eigen afbeeldingen toevoegen aan de layout, maar Strato geeft je ook de beschikking over een grote verzameling stockfoto’s die je rechtenvrij kunt gebruiken. Is het beeld nog net niet perfect, dan kun je bij het toevoegen van een foto de ingebouwde foto-editor openen. Die geeft je een goed aantal opties om de afbeelding bij te snijden, contrast en kleur te verbeteren of effecten toe te voegen.

Web-opties

De sitebuilder biedt ook een aantal belangrijke opties, zoals het handmatig aanpassen van de websitetitel en beschrijving voor browsers en het instellen van een afbeelding voor sociale platformen. Ook kun je natuurlijk een trackingcode toevoegen om je statistieken met bijvoorbeeld Google Analytics bij te houden, en je kunt een cookiemelding instellen om aan de wet te voldoen en je bezoekers te irriteren.

Ook noemenswaardig is de mobiele editor waarmee het makkelijker wordt om ook met een mobiel apparaat je website te beheren. De mobiele variant biedt bovendien een superhandig dashboard met websitestatistieken, berichten die via je contactformulier binnenkomen en andere meldingen.


Strato Sitebuilder Pro

Strato Sitebuilder ProStrato’s Sitebuilder Pro is een ideale, zeer gebruiksvriendelijke oplossing voor bedrijven die een simpele website nodig hebben die ze zelf kunnen beheren. Strato voorziet in alle basic website-opties en biedt een ruime keuze aan layouts en ontwerpen. Zo kun je een goed werkende website opzetten zonder een webdesigner te hoeven inhuren. Het Sitebuilder Pro pakket kost het eerste half jaar 1 euro per maand, en stijgt daarna naar €8 per maand. Een domeinnaam en 50GB opslagruimte voor e-mails is daarbij inbegrepen.

Strato Sitebuilder Pro

8,7 uit 10

 

 

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark