RIM komt met tablet genaamd BlackBerry PlayBook

Redactie WINMAG Pro
Na het succes van de iPad kan ook Research In Motion niet achterblijven op de tabletmarkt en komt het met de BlackBerry PlayBook. RIM onthulde de tablet op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie in San Francisco.

De PlayBook heeft een dualcore 1ghz-processor, een werkgeheugen van 1gb, een scherm van zeven inch en twee camera's waarmee videobellen mogelijk is. De tablet ondersteunt multitasking, Adobe Air, Flash 10.1, Java en html5.

De tablet draait op het BlackBerry Tablet-besturingssysteem dat het door RIM overgenomen QNX heeft ontwikkeld. De PlayBook meet 130x193x10 mm en weegt rond de vierhonderd gram.

Zakelijke markt

Met de PlayBook richt RIM zich, net als met de BlackBerry, op de zakelijke markt. De tablet is bedoeld voor gebruik in samenspel met de BlackBerry, waardoor je met de PlayBook alleen kan bellen via het netwerk van de smartphone.

Ook is internetten alleen mogelijk via wifi of een verbinding via de BlackBerry. RIM wil in de toekomst modellen op de markt brengen die 3G en 4G ondersteunen.

Door de sterke integratie met de BlackBerry lijkt de PlayBook vooral bedoeld als extensie voor de smartphone. Zo kunnen gebruikers met de tablet via Bluetooth documenten vanuit hun smartphone openen en deze lezen en bewerken op het grotere scherm.

RIM verwacht de PlayBook begin 2011 in de Verenigde Staten op de markt te kunnen brengen. Andere regio's volgen in het tweede kwartaal.


afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie