RIM kondigt drie nieuwe BlackBerry-modellen aan

steven
Research in Motion (RIM) heeft drie nieuwe BlackBerry-smartphones aangekondigd, de Bold 9900, de Torch 9810 en 9860. De drie modellen maken gebruik van het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 7 OS.

De Bold 9900 is ten opzichte van zijn voorganger een stuk slanker en breder geworden. RIM noemt het toestel zelfs de dunste BlackBerry ooit. Ook de hardware krijgt een flinke update met een 1,2 Ghz processor, een touchscreen en ondersteuning voor nfc, hiermee kun je in de toekomst mobiel betalen.

De Torch 9810 lijkt qua ontwerp erg veel op het vorige model. Wel krijgt het toestel dezelfde nieuwe processor uit de Bold 9900 en het nieuwe BlackBerry 7 OS-besturingssysteem.

De Torch 9860 is een geheel nieuw model. Het toestel beschikt over een groot touchscreen van 3,7-inch met daaronder een aantal functietoetsen. Net als bovengenoemde modellen is de 9860 voorzien van het nieuwe besturingssysteem.

RIM verwacht dat de toestellen eind augustus wereldwijd verkrijgbaar zijn. Prijzen zijn nog niet bekend.

BlackBerry 2011

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven