RIM lanceert BlackBerry Management Center

steven
Research In Motion (RIM) heeft vandaag het BlackBerry Management Center gelanceerd, een gratis onlinebeheerdienst voor het mkb. Met de dienst kun je de BlackBerry-smartphones van je bedrijf centraal beheren via het internet en de zakelijke gegevens op de toestellen beveiligen.

De service is bestemd voor bedrijven met maximaal 100 BlackBerry-smartphones die toegang hebben tot e-maildiensten via een internetprovider of een webmailservice zoals Gmail, Hotmail en Yahoo!.

Met de dienst kun je onder meer dagelijks, wekelijks of maandelijks een automatische, draadloze back-up uitvoeren van de BlackBerry-smartphones. Ook kun je de informatie op de toestellen beveiligen als een werknemer een telefoon kwijtraakt door verlies of diefstal. Dit gebeurt door het toestel op afstand te vergrendelen en indien nodig de inhoud ervan te wissen, inclusief de micro-sdkaart.

Daarnaast is het mogelijk een verloren BlackBerry-smartphone te lokaliseren door het toestel op afstand te vergrendelen, het luid te laten rinkelen en een bericht te laten verschijnen op het startscherm. Ook kun je de instellingen van een nieuw toestel of een vervangend exemplaar wijzigen en de gegevens naar het nieuwe toestel overbrengen.

BlackBerry Management Center is vanaf vandaag beschikbaar via de website van RIM.

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven