RIM lanceert BlackBerry Messenger 6

steven
Research In Motion (RIM) heeft de zesde versie van BlackBerry Messenger (BBM) uitgebracht. De belangrijkste nieuwe functie is de ondersteuning voor 'apps met BBM-integratie'. RIM's App World bevat al applicaties die gebruikmaken van deze nieuwe techniek.

Met behulp van BBM 6 kunnen kun je met elkaar blijven communiceren zonder dat je de applicatie hoeft te verlaten. Zo kun je bijvoorbeeld in de applicatie van The Huffington Post nieuwsartikelen delen en bespreken met je messenger-contacten.

Daarnaast zijn apps nu ook zichtbaar in je BBM-profiel. Dit biedt je de mogelijkheid om nieuwe apps te ontdekken bij je contactenpersonen. Door op deze applicatie te klikken brengt je smartphone je meteen naar de App World, waar je het programma kunt downloaden.

BlackBerry Messenger 6 is vanaf vandaag te downloaden via App World.

BBM

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven