Samsung Galaxy S II verkoopt beter dan voorganger

steven
De Samsung Galaxy S II legt de Koreaanse fabrikant geen windeieren. Het topmodel is wereldwijd al meer dan drie miljoen keer over de toonbank gegaan. Daarmee verkoopt het toestel beter dan zijn voorganger, de Galaxy S.

De Samsung Galaxy S II had er 55 dagen voor nodig om dit aantal te bereiken. Zijn voorganger deed er met 85 dagen ongeveer een maand langer over. Wel is dit model inmiddels al meer dan tien miljoen keer verkocht.

Ook in Europa doet Samsung het erg goed. De Koreanen zagen hun marktaandeel flink toenemen. In het Verenigd Koninkrijk zijn ze al zeventien weken op rij het meest verkochte telefoonmerk. Recentelijk werd het model ook in Zuid-Amerika geïntroduceerd, wat de verkopen nog meer moet laten stijgen.

Vorig week lekte nog uit dat Samsung alweer werkt aan een opvolger van de Galaxy S II. Het zou gaan om een lichte update met een iets snellere processor en een nieuwere versie van Google's Android. Het toestel zal waarschijnlijk Galaxy S II Plus gaan heten. 

Samsung Galaxy S2

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven