Samsung kondigt Galaxy R officieel aan

steven
Samsung heeft vandaag de Galaxy R officieel aangekondigd. Het model kan gezien worden als een wat goedkopere variant van de Galaxy S II. Vorige maand lekten er al afbeeldingen en specificaties van het toestel.

In tegenstelling tot de duurdere Galaxy S II krijgt de R een metalen achterkant. Daarnaast is het toestel iets dikker en zwaarder dan het topmodel. Wel is de Galaxy R iets kleiner door het 4,2-inch-display (480 bij 800 pixels), die van de super lcd-techniek gebruikmaakt.

Naast een ander uiterlijk gebruikt Samsung ook andere hardware. De R krijgt niet Samsung's eigen dualcore processor zoals de Galaxy S II, maar de bekende 1 Ghz nVidia Tegra 2, die bijvoorbeeld ook in de LG Optimus 2X Speed zit. Ook de camera moet het doen met minder megapixels, vijf in plaats van acht.

Samsung voorziet de Galaxy R van Android 2.3 Gingerbread.

Samsung Galaxy R

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven