Samsung kondigt nieuwe modellen Series 9 aan

steven
Samsung heeft vijf nieuwe varianten van hun Series 9-laptops aangekondigd. Het gaat om drie nieuwe 13,3-inch versies met vernieuwde hardware. Daarnaast heeft de fabrikant twee 11,6-inch modellen aan de serie toegevoegd.

Het 11,6-inch scherm heeft een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Een extra krachtige backlight  moet de leesbaarheid in fel zonlicht verbeteren. Beide laptops beschikken over een 1,3 Ghz Core i3-processor. De goedkoopste versie heeft 2 GB intern geheugen een ssd-schijf van 64 GB voor opslag. Het andere model krijgt 4 GB intern geheugen en een 128 GB ssd. Samsung geeft een accuwerktijd van 7 uur op.

Wanneer je voor een 13,3-inch model gaat heb je nu ook meer keuze. Het huidige model beschikt over een Intel Core i5 cpu , 4 GB intern geheugen en een 256 GB ssd. De nieuwe tweede variant voegt hier een snellere Core i5 processor aan toe en de mogelijkheid te kiezen voor een kleinere ssd van 128 GB. Het derde model is het nieuwe topmodel van de serie met een Intel Core i7, 6 GB geheugen en een ssd van 256 GB.

De drie nieuwe 13,3-inch laptops zijn momenteel al verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Naar verwachting zullen ze spoedig op de Nederlandse markt verschijnen. De twee 11,6-inch modellen komen naar verwachting volgende maand. In Amerika kost de goedkoopste variant 1049 dollar terwijl het topmodel een prijskaartje heeft van 2049 dollar.

In april schreven we al een uitgebreide review over de Samsung Series 9.

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven