Samsung lanceert compacte Series 3 laptoplijn

steven
Met de Series 3 lanceert Samsung een nieuwe compacte laptoplijn. De 13,3-inch-modellen zijn leverbaar in verschillende kleuren en beschikken over een Intel Sandy Bridge-processor. Een dunne displayrand zou volgens Samsung de modellen compact houden.

De Series 3 is leverbaar met verschillende processoren uit de Intel Sandy Bridge-lijn. De laptops kunnen geleverd worden met de Core i3, i5 en i7. Voor grafische toepassingen beschikt het apparaat over een nVidia Geforce grafische kaart.

Ook kun je kiezen uit twee verschillende accu's, die voor een werktijd van 7 of 9 uur moeten zorgen. Dankzij de Power Plus-technologie zou de accu nog over minstens 80 procent van zijn originele capaciteit moeten beschikken na duizend keer opladen.

Om snel op te starten heeft Samsung de Fast Start-technologie ontwikkeld. Hierdoor zou de Series 3 binnen drie seconden vanuit slaapstand klaar moeten zijn voor gebruik. Als besturingssysteem levert de fabrikant Windows Home Premium.

De behuizing van de Series 3 is van het type Duracase, wat krassen moet voorkomen. Het 13,3-inch display is voorzien van een anti-reflecterende laag voor een betere leesbaarheid bij het gebruik buitenshuis.

De Samsung Series 3 300V notebook is verkrijgbaar vanaf juli voor een adviesprijs vanaf 649 euro incl. btw.

Samsung Series 3

afbeelding van steven
Door: StevenVos

StevenVos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen vanSteven