Samsung lanceert investeringsfonds voor autonoom rijden

Peter Güldenpfennig
De race om een rol te spelen in de markt voor autonoom rijden gaat onverminderd door. Ook Samsung doet mee en investeert in deze technologie met de lancering van het Samsung Automotive Innovation Fund.

Het fonds bestaat uit 300 miljoen dollar en is bedoelt om te investeren in start-ups en technologieën om ervoor te zorgen dat Samsung ook een vinger in de pap krijgt binnen de markt voor autonome autotechnologie.

Investeren in deze markt is trouwens niet helemaal nieuw voor Samsung. Eerder al investeerden ze al in startups als Aimotive en Autotalks, startups die respectievelijk sensoren en connectivity-technologie maken voor de automotive-industrie. Bovendien is Samsung eigenaar van Harman die grootleverancier is van audio-oplossingen in de automotivemarkt.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter