Samsung mag Galaxy Tab 10.1 gewoon verkopen in Europa

steven
Samsung mag de Galaxy Tab 10.1 gewoon verkopen in Europa. Dit heeft een woordvoerder van de Duitse rechtbank in Düsseldorf verklaard tegenover de website Webwereld. Het verkoopverbod blijft wel van kracht in Duitsland zelf.

De juridische strijd tussen Apple en Samsung duurt al enkele maanden. Het hoogtepunt werd bereikt toen een Duitse rechter besloot ten gunste van Apple dat Samsung zijn nieuwste tablet, de Galaxy Tab 10.1 niet in Europa mocht verkopen. Apple vindt dat dit model teveel lijkt op hun iPad.

Nadat Samsung bezwaar aantekende moest de rechter toekennen dat hij niet gemachtigd is om een verkoopverbod voor heel Europa toe te kennen. Daardoor is dit tijdelijk opgeheven en geldt deze alleen nog voor Duitsland. De fabrikant mag hun tablet tenminste tot volgende week weer verkopen.

In Nederland loopt er een aparte zaak tussen Apple en Samsung. Naast de Galaxy-tablets gaat het in deze kwestie ook om de Galaxy-smartphones van het Koreaanse merk. Apple beticht Samsung van het schenden van een aantal patenten en het kopiëren van hun producten. De uitspraak hiervan wordt volgende maand verwacht.

Binnenkort kun je bij ons een uitgebreide review lezen van de Samsung Galaxy Tab 10.1.

Samsung Galaxy Tab

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven