Samsung onthult Galaxy S7 in februari

Peter Güldenpfennig
Eigenlijk was het alleen wachten op de aankondiging, want dat er een nieuwe Samsung Unpacked-evenement op stapel stond, verwachtte iedereen. Deze is nu inderdaad aangekondigd, en vindt later deze maand plaats.

Samsung Unpacked

Samsunh houdt het Unpacked-evenement op 21 februari in Barcelona. Niet toevallig, want dit is precies een dag voordat het Mobile World Congress van start gaat. Dit deed Samsung vorig jaar ook al, toen kondige het bedrijf de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge aan.

Samsung Galaxy S7

Tijdens Unpacked zal Samsung de 'next Galaxy' onthullen. Het gaat hier natuurlijk om de Galaxy S7 met ook weer een Edge-variant. De Galaxy S7 zou volgens benchmark-website AnTuTu een 5.1-inch QHD display krijgen, terwijl de Edge-variant een 5.5-inch display heeft. Qua processor komen er twee varianten: een toestel met Samsung's eigen Exynos 8890-chipset en een met een Snapdragon 820-chipset. Waarschijnlijk moeten we het hier in Europa doen met de Exynos-chipset.

Het mag eigenlijk geen verrassing heten, maar de nieuwe Galaxy smartphone is voorzien van een USB-C-poort en ondersteunt ook snelladen.Daarnaast zou het scherm drukgevoelig zijn, vergelijkbaar met de iPhone 6s van Apple. Wat Samsung hiermee gaat doen is nog niet bekend, maar in combinatie met het gebogen Edge-scherm zijn we wel zeer benieuwd wat er zoal mogelijk mee zal zijn.

Volg Samsung Unpacked live

Het evenement van Samsung is op zondag 21 februari om 19.00 uur live te volgen via YouTube en via de newsroom van Samsung zelf.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter