'Samsung werkt aan verbeterde Galaxy S II voor strijd met iPhone 5'

steven
Samsung zou werken aan een update van hun Galaxy S II smartphone. De lancering van het topmodel zou gepland staan voor september. Volgens diverse geruchten zou Apple in die maand ook met een opvolger van de iPhone 4 komen.

Volgens website Pop Herald zou het gaan om een aantal kleine wijzigingen aan het model. Zo zou de dualcore-processor opgewaardeerd worden van 1,2 naar 1,4 Ghz en draait het toestel op Android 2.3.4. De huidige Galaxy S2 draait vooralsnog op Android 2.3.3.

Vanwege de relatief kleine wijzigingen zou de smartphone de naam Galaxy S II Plus krijgen. Een andere bron meldt aan de website dat Samsung juist van plan is om het toestel een geheel nieuwe naam te geven en dat de fabrikant zelfs van hun Galaxy-merknaam af zal stappen.

De Samsung Galaxy S II is momenteel het topmodel van de Koreaanse fabrikant. Van zijn voorganger de Galaxy S bracht Samsung ook diverse varianten op de markt.

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven