Samsung wil importverbod VS op Apple-producten

Erik
Samsung wil de import van de iPhone, iPad en iPod naar de Verenigde Staten laten verbieden. Apple zou technologie in de toestellen hebben gestopt waarop Samsung patent heeft.

Het importverbod ligt ter behandeling bij de Amerikaanse International Trade Commission, die beslist of er daadwerkelijk een onderzoek zal komen naar de patentbreuk.

Het verzoek om een importverbod is het zoveelste hoofdstuk in de recente patentenoorlog tussen Samsung en Apple. Deze begon in april toen Apple claimde dat Samsung het ontwerp van de iPhone en iPad kopieerde in de Galaxy S en en Galaxy Tab.

De advocaten van Apple krijgen daarom inzage in nog te lanceren smartphones en tablets van Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant sloeg daarop terug met de claim dat Apple met zijn producten patentbreuk pleegt en eiste tevergeefs dat het de iPhone 5 en iPad 3 van tevoren te zien krijgt.

Ondanks de wederzijdse beschuldigingen hebben Apple en Samsung nauwe handelsbetrekkingen die in de miljarden lopen. Zo levert Samsung microchips aan de iPhone-maker.

Door: Erik Sloots

Erik Sloots | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Erik