SecurityKISS: Anoniem Online

markscholten
Met SecurityKISS kun je beveiligd gebruik maken van het web, zonder vrees dat er derde partijen meelezen. Een fijn idee in een tijdperk waarin je constant leest over geheime diensten, bedrijven en overheden die over je schouder meekijken. De SecurityKISS Tunnel is een VPN-implementatie die is gebaseerd op de open standaarden OpenVPN, PP2P en L2TP. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat er geen achterdeurtjes in de software zijn gebouwd.

Hoe werkt het?

De VPN-tunnel leidt al jouw online gegevens om naar de beveiligde gateway van SecurityKISS. Hiermee is alle online communicatie als mail, surfgedrag, chat en VoIP versleuteld en niet toegankelijk voor kwaadwillenden of andere meelezende partijen.

VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network, een virtueel netwerk dus. Deze verbinding zorgt ervoor dat jouw gegevens beveiligd kunnen worden verstuurd naar andere locaties, zoals een externe bedrijfslocatie of een nevenvestiging van jouw bedrijf aan de andere kant van de wereld. De beveiliging is gebaseerd op een code, die vooraf aan de verzending van data wordt verstuurd. Deze code wordt vervolgens gebruikt om de bestanden weer te ontsleutelen wanneer deze op locatie zijn.

Hoe sterk is deze SecurityKISS sleutel?

Voor een enkele sessie wordt een 128-bits Blowfish algoritme gebruikt. Dit algoritme verzorgt de versleuteling en deze kan weer worden opgeheven met een speciale openbare code, die je kunt versturen aan de ontvanger. Voor de sleuteluitwisseling wordt een 1024-bits RSA-certificaat gebruikt, waardoor je zeker kunt zijn dat de versleuteling aan alle huidige standaarden voldoet. Elk uur worden voor alle gebruikers de sessiesleutels vervangen.

Is deze beveiliging anders dan die van andere VPN-aanbieders?

Iedere gebruiker die SecurityKISS Tunnel downloadt, ontvangt een unieke en individueel gegenereerde toepassing, met speciaal voor deze versie van het programma gegenereerde 1024-bits ondertekende sleutels. Deze zijn dus niet vooraf ingeprogrammeerd door het bedrijf. Er wordt een openbare- en een privésleutel aangemaakt. De privésleutel is uiteraard voor eigen gebruik en wordt van de SecurityKISS servers verwijderd zodra de download binnen is. Deze wordt niet opgeslagen door SecurityKISS, zodat u zeker weet dat ook zij niet bij jouw gegevens kunnen komen. Zo lang je de privésleutel geheim houdt is de beveiligde tunnel bestand tegen alle gangbare soorten hackaanvallen, waaronder de bekende 'Man in the Middle'-aanvalsmethode, waarvoor deze sleutel benodigd is.

Zelf proberen?

Wil je zelf graag met SecurityKiss aan de slag? Dat kan! WINMAG-lezers krijgen de mogelijkheid om het SecurityKiss Jadeite-abonnement drie maanden lang gratis te testen. Dit luxe abonnement met een datalimiet van maar liefst 50GB per maand zou je normaliter 16,99 euro kosten. Meer informatie over het Jadeite-pakket kan je hier vinden.

Speciaal voor InfoSecurity voegt SecurityKiss maar liefst 3 maanden aan hun testaccount toe. Je krijgt dus zes maanden gratis toegang tot het Jadeite-pakket, maar let op! Deze actie is alleen geldig tijdens de twee dagen van InfoSecurity op 29 en 30 oktober.

Om het pakket te activeren moet je het programma downloaden via deze link, waarna je de ClientID opstuurt naar info@securitykiss.be om je gratis Jadeite-account te activeren. Instructies om je ClientID te lokaliseren kan je hier vinden.