Shuttle Barebone XH97V

Redactie WINMAG Pro
Maak van niets iets, en dat ‘iets’ is in het geval van de Shuttle Barebone XH97V een werkstation met een gerichte configuratie. Met andere woorden: een blank canvas om zelf in te vullen. En dat werkt bijzonder prettig!

Wat krijg je bij de Shuttle Barebone XH97V? Zoals gezegd is het in feite een blank canvas. Je krijgt een behuizing en een moederbord met Intel H97 Express Chipset. Vervolgens beslis je wat je nodig hebt wat betreft cpu, intern geheugen en eventuele accessoires op je werkplek om het meeste uit de XH97V te halen. Die keuze is belangrijk met het oog op uiteindelijk gebruik.

De chipset ondersteunt Intel’s Haswell-processor en zou in theorie ook de Broadwell cpu moeten ondersteunen, hoewel Shuttle deze niet als zodanig geregistreerd heeft. De Haswell Refresh wordt wel ondersteund, waardoor het systeem redelijk toekomstvast en behoorlijk veelzijdig qua keuze is. Bijvoorbeeld, kies een middle-of-the-road cpu, omdat je vooral licht- tot middelzware software draait, of een low power cpu wanneer je graag een ‘groen kantoor’ hebt. Ben je meer van de brute kracht, dan is er ook genoeg keuze qua cpu’s.

De volgende stap is het intern geheugen. Hoeveel wenselijk is, hangt weer af van de applicaties die je gebruikt. Je hebt in ieder geval de keuze om er maximaal 16GB DDR3 (2 x 8GB) in te prikken, meer dan genoeg om zwaar werk te verrichten dus. Shuttle heeft met name gedacht aan grafi sche gebruikers. De XH97V biedt namelijk veel opties om content te bekijken. Zo vind je twee DisplayPorts en een hdmi-poort op het apparaat. Dat biedt grafische opties, zeker omdat je alle drie de inputs afzonderlijk van elkaar kunt aansturen. In niet minder dan een 4K-resolutie (3840x2160) zelfs. Dit mag gerust uniek genoemd worden, zeker als we kijken naar het formaat van deze barebone-pc.

Prijs: € 234,- (incl. btw)
Info: shuttle.eu

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie