Meerdere smartphones via onderlegger opladen

Slimme sticker van startup laadt smartphone draadloos op

Berry Zwets
De Franse startup Energysquare heeft tijdens techbeurs CES een slimme sticker voor smartphones gepresenteerd. Met de bijbehorende onderlegger maakt die sticker het mogelijk om meerdere smartphones tegelijkertijd op te laden.

Dat meldt techwebsite CNET die de accessoire testte tijdens CES. Energysquare financierde de stickers via Kickstarter en wil het product de komende maanden verschepen.

Aansluiten

De sticker plak je op de achterkant van de smartphone. De sticker dient wel met micro-usb, usb-C of Lightning connector aangesloten te worden op de oplaadpoort van het toestel. Het gevolg is dat voor opladen met snoer de sticker verwijderd dient te worden.

De werking

Reguliere draadloze oplaadtechnieken maken gebruik van elektromagnetische inductie. De twee metalen puntjes op de stickers dienen als elektroden. Deze zorgen voor een technologie die elektrische geleiding bewerkstelligt. Zo kan de smartphone even snel opladen als via de kabel.

Energysquare kost 89 dollar, omgerekend zo’n 85 euro, en komt met vijf sticker en het oplaadstation waar meerdere telefoons tegelijkertijd op passen. De accessoires hebben een lanceringsdatum van 'begin 2017' meegekregen.

Door: BerryZwets

BerryZwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanBerry