Sophos verbetert Mobile Device Management voor Android-omgevingen

Redactie WINMAG Pro
Sophos komt met een nieuwe versie van zijn mdm-tool, Sophos Mobile Control. Versie 3.0 biedt integratie met Sophos Mobile Security 2.0 en ondersteuning voor Samsung SAFE-apparatuur.

Persbericht:

Oosterhout, 4 februari 2013 - Sophos presenteert een nieuwe versie van zijn Mobile Device Management-oplossing, Sophos Mobile Control 3.0. De oplossing is zowel op de eigen systemen te installeren, als ‘as-a-service’ te gebruiken.

De nieuwe versie van Sophos’ MDM-software bevat ondersteuning voor Samsung SAFE-apparatuur, waarmee organisaties een betere controle krijgen over hoe devices worden gebruikt. Daarmee wordt het eenvoudiger om BYOD-beleid vast te stellen en af te dwingen. Daarnaast biedt het product integratie met Sophos Mobile Security 2.0, die Android-smartphones en –tablets beschermt tegen kwaadwillige apps.

Anti-malware onmisbaar

“Steeds meer bedrijven worstelen met hun BYOD-beleid. Nu het marktaandeel van Android blijft toenemen en daarmee ook het aantal aanvallen op dat besturingssysteem, is het evident dat anti-malware deel moet uitmaken van het BYOD-beleid bij een organisatie”, zegt Pieter Lacroix, Managing Director Nederland bij Sophos. “Onze nieuwste versie maakt het voor IT-afdelingen eenvoudig om MDM te implementeren, inclusief ingebouwde anti-malware. Daarmee wordt een veilig BYOD mogelijk voor organisaties van elke omvang.”

Klik hier voor het volledige Engelstalige bericht

Over Sophos

Meer dan 100 miljoen gebruikers in 150 landen rekenen op Sophos voor de beste bescherming tegen complexe bedreigingen en dataverlies. Sophos levert security- en databeschermingsoplossingen die eenvoudig in te zetten, te beheren en te gebruiken zijn. Zo biedt Sophos prijswinnende oplossingen aan voor endpoint security, web security, e-mail security, network security, mobile security en encryptie. Deze worden ondersteund door Sophos Labs, een wereldwijd netwerk van threat intelligence centra. Het hoofdkwartier van Sophos bevindt zich in Oxford (UK) en in Boston (VS). Meer informatie over Sophos vindt u op www.sophos.com.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie