Splitsing Hewlett-Packard Company voltooid

Peter Güldenpfennig
De vorig jaar aangekondigde splitsing van de Hewlett-Packard Company is afgerond. Vandaag opende Meg Whitman, ceo van het nieuw opgerichte HP Enterprise, de New York Stock Exchange, waar het bedrijf start met de naam HPE.

Vanaf vandaag bestaat de Hewlett-Packard Company officieel uit twee bedrijven: HP Enterprise en HP Inc.. HP Enterprise richt zich voornamelijk op storage, cloud, servers en big data, en bestaat uit de units Enterprise Group, Enterprise Services, Software en Financial Services. HP Inc, geleid door ceo Dion Weisler, richt zich voornamelijk op pc's en printers.

Hoewel de opsplitsing pas vanaf vandaag officiëel is, werd het bedrijf intern al in augustus gesplitst, aldus Weisler. Het idee achter de opsplitsing is voornamelijk een focus voor het bedrijf op verschillende markten om beter te kunnen concurreren, naast waardeverhoging voor aandeelhouders.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter