Strato introduceert nieuwe versie Android-app voor HiDrive

steven
Strato introduceert een nieuwe versie van hun Android-applicatie voor het gebruik met HiDrive. De app geeft je als gebruiker ook onderweg toegang tot deze online harde schijf en biedt extra functies zoals streaming. De HiDrive-app 1.2.0 is gratis als download beschikbaar in de Android Market.

Wanneer je bijvoorbeeld je muziekverzameling op je HiDrive opgeslagen hebt, kun je gebruikmaken van de streamingfunctie van de app. Voordat muziekbestanden volledig zijn gedownload, kunnen ze al worden beluisterd.

Afhankelijk van de instellingen en de Android-versie ondersteunt de nieuwe app ook het streamen van een groot aantal videoformaten. Ook kun jeĀ  bestanden via e-mail of bluetooth verzenden.

Met de nieuwe app is het daarnaast mogelijk om snapshots en afbeeldingen uit de fotogalerij van je smartphone direct op HiDrive op te slaan. Ook kun je afbeeldingen uit andere apps direct op de eigen online harde schijf plaatsen.

Strato HiDrive app

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven