'Stylistic Q550, tablet voor zakelijke gebruikers'

steven
Apple zette met de introductie van de iPad tablet-pc's op de kaart. Ook de modellen met Android 3.0 zijn erg populair. Deze apparaten zijn echter zakelijk minder interessant. Fujitsu bedient met hun tablets wel deze markt. Wij spraken hierover met Albert Ulfman van Fujitsu.

Wat is Fujitsu's visie op het Nieuwe Werken?
'Bij Fujitsu spreken we ook wel over de Toekomstige Werkplek. Daaronder verstaan wij een werkplek die uiterst efficiënt en flexibel is ingericht. Wij verwachten dat steeds meer bedrijven dit willen. Zeker nu thuiswerken bij veel van hen geïmplementeerd is, zoeken zij naar manieren om beschikbare kantoorruimte optimaal te benutten. Een voorbeeld van een it-dienst in deze context is Fujitsu’s Managed Office, een dienst die de it- infrastructuur van bedrijven efficiënt inricht (zowel fysiek als virtueel). Het omvat planning, implementatie en uitrol van de it-infrastructuur, en het management van de gepaard gaande hardware en software. Fujitsu biedt tevens doorlopend onderhoud van de infrastructuur.'

Hoe dragen jullie producten hieraan bij?
'Innovaties van Fujitsu zijn onder meer de baanbrekende 0-Watt-lijn en de Mobile Zero Client. Veel hardware gebruikt in slaapstand nog steeds stroom. De 0-Watt-lijn die wij hebben ontwikkeld, vraagt geen energie in slaapstand. Toch is de apparatuur snel weer te activeren. De Mobile Zero Client is een usb-stick waarmee je op een willekeurig computer je eigen werkplek naar je toe kan halen.

Fujitsu biedt ook diensten op het gebied van werkplekbeheer, zoals ‘Workplace as a Service’ (WaaS), een volledige infrastructuur via het internet. Dit aanbod bestaat uit verschillende typen werkplekken waarvoor betaald wordt naar gebruik. WaaS biedt bedrijven de voordelen van virtuele desktops, met volledig inzicht in de kosten, zonder dat ze zelf een infrastructuur hoeven opzetten en onderhouden.'

Voor wie is de Fujitsu Stylistic Q550 bedoeld?
'De Stylistic Q550 is ontworpen voor zakelijke gebruikers en bouwt voort op Fujitsu’s jarenlange ervaring met het ontwerpen van zakelijke tablets. Het toestel beschikt over zeer geavanceerde beveiligingseigenschappen - voor geval van diefstal of verlies -  die aan alle beveiligingseisen van bedrijven en overheden voldoen. De tablet combineert bovendien een touchinterface met een drukgevoelige pen, ideaal voor data-invoer.'

Waarom kiezen jullie voor Windows 7 en niet voor Android als tabletbesturingssysteem?
'Windows 7 integreert perfect met bestaande it-infrastructuren. De meerderheid van bedrijven en overheden werkt momenteel met Windows-gebaseerde technologie. Zij zoeken naar een tablet die aansluit bij hun veiligheidsvoorschriften en bestaande it-infrastructuur, zoals de Fujitsu Stylistic Q550. Er zijn veel andere tablets die niet aan die eisen kunnen voldoen, waardoor integratie met een niet-Windows-tablet gepaard gaat met hogere kosten.'

Windows 7 is van nature geen tabletbesturingssysteem, hebben jullie aanpassingen om het geschikt te maken voor de Q550?
'De Stylistic Q550 heeft haar eigen gebruikersinterface. Daarnaast maakt Fujitsu invoer van data eenvoudiger door een combinatie van touchinterface en precieze en drukgevoelige peninvoer. De tablet herkent automatisch wanneer gebruikers werken met een pen, waardoor je je hand kunt laten rusten tijdens het schrijven. Ingebouwde software voor schrijfherkenning vertaalt de invoer met de pen naar tekst. Wanneer de pen niet in gebruik is, zal de tablet automatisch teruggaan op de touchinterface.'

Is er een integratie tussen jullie Stylistic en jullie Lifebooks?
Onze STYLISTIC Q550 tablet is ontwikkeld met meer dan twintig jaar ervaring in het bouwen van mobiele computers voor zakelijk gebruik dit betekent dat wij goed op de hoogte zijn van de wensen van onze gebruikers en dat wij deze ook terugzien in onze Stylistic en Lifebooks. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het design, de kwaliteit, de genoemde beveiligingseigenschappen, een groot aantal verkrijgbare opties en de additioneel leverbare garantie.

Hebben jullie al plannen met Windows 8 en wat zijn jullie verwachtingen van dit besturingssysteem?
Fujitsu is van mening dat Microsoft Windows ook in de zakelijke tabletmarkt op korte termijn de grootste speler zal worden, omdat tabletgebruikers in de nabije toekomst meer en meer desktoptoepassingen willen draaien. Wij kijken daarom met grote interesse naar de ontwikkelingen rond Windows 8. Het spreekt dan ook voor zich dat Fujitsu deze groeiende markt voor zakelijke tablets samen met Microsoft zal blijven bedienen.

Wat kunnen we van Fujitsu verwachten in de toekomst?
Dat wij ons doorlopend inzetten voor de ontwikkeling van innovatieve it-producten en diensten. Hierbij stellen we onze klanten centraal. Niet de producten en diensten zijn ons vertrekpunt, maar de behoeften en wensen van klanten. Fujitsu ontzorgt op ict-gebied en voegt waarde toe voor de klant en voor de klant van de klant. Dit doet wij door ons te verdiepen in de bedrijfsvoering en het vakgebied van de klant. En door te investeren in een duurzame relatie.

Fujitsu Q550

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven