Synology DiskStation DS3617xs: schaalbare 12-bay NAS

Peter Güldenpfennig
Bedrijven die groeien, hebben behoefte aan storage die meegroeit. Synology springt op die behoefte in met de Synology DiskStation DS3617xs.

De Synology DiskStation DS3617xs is een NAS met twaalf bays die op een Intel Xeon-D CPU draait met een snelheid van 2,2GHz. Ook vind je 16GB aan intern geheugen in de NAS, wat uit te breiden is tot aan 48GB. Met een RAID 5-configuratie en optionele 10GbE-linkaggregatie behaald de NAS leessnelheden tot aan 2.358MB’s.

Groeien met Synology DiskStation DS3617xs

De NAS kan per bay maximaal 10TB HDD-schijven hebben. Je hebt dus out of the box al de beschikking tot een maximum van 120TB. Met het oog op groei kun je er eventueel voor kiezen de NAS uit te breiden met een Synology-DX1215 uitbreiding, met een maximum aan twee uitbreidings-units. Per unit krijg je er nog eens twaalf bays bij.

Synology DiskStation DS3617xsBetrouwbaar

Het systeem draait op Synology DiskStation Manager 6.0, een gestroomlijnd en betrouwbaar besturingssysteem wat in je browser draait. Dit besturingssysteem is gericht op zakelijke omgevingen en biedt je diverse productiviteitsapps om je zakelijke omgeving mee in te richten.

Verder is er gedacht aan continuïteit, want de DiskStation DS3617xs is voorzien van vier LAN-poorten met failover-ondersteuning. Met andere woorden, valt er een verbinding weg dan neemt een andere LAN-poort de taken direct over.

De Synology DiskStation Ds3617xs is per direct verkrijgbaar met een adviesprijs van € 2100,- excl. BTW.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen vanPeter