Synology introduceert 4-bay instap-NAS DiskStation DS418j

Peter Güldenpfennig
Speciaal voor budgetbewuste thuisgebruikers brengt Synology een 4-bay NAS op de markt, de DiskStation DS418j, voor het beheer en de bescherming van data en om deze ook te kunnen delen.

De NAS draait op een 64-bits dual-core Realtek RTD1293-CPU van 1.4GHz en heeft 1GB RAM aan boord. De server is compatible met 3.5-inch-, 2.5-inch SATA HDD’s en 2.5-inch SATA SSD’s. De leessnelheid bedraagt ruim 112 MB/s; de schrijfsnelheid ruim 87 MB/s bij een RAID 5-configuratie in een Windows-omgeving. De raw capacity bedraagt 40TB verdeeld over vier bays.

De DS418j is uitgerust met aanpasbare front LED-indicatoren. Hiermee kunnen gebruikers de helderheid beheren en op vier niveaus instellen. De NAS verbruikt bij volledige operatie 21,22 watt en 8,87 watt in de HDD-slaapstand.

DSM

Uiteraard draait de NAS op Synology’s eigen DiskStation Manager OS. Hiermee installeer je probleemloos pakketten om de NAS in te zetten voor storage of om je multimedia te beheren.

De NAS is per direct verkrijgbaar.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen vanPeter