Synology introduceert Presto: high speed file transfers

Peter Güldenpfennig
Tijdens het Synology 2017 Event introduceerde de Taiwanese fabrikant Presto, een eigen transfer-protocol voor bestandsoverdracht met hoge snelheden.

Synology Presto maakt gebruik van Synology's eigen SITA-technologie. SITA staat voor Synology Internet Transfer Accelerator. Een interessante technologie in het licht van de andere applicaties die nu in beta zitten. Het vult het collaboration-portfolio van Synology in ieder geval goed aan.

Synology zet in op samenwerken

Presto is slechts de nieuwste toevoeging aan de suite van applicaties waarmee Synology haar softwareportfolio uitbreidt. Eerder al werd SpreadSheet geïntroduceerd en hun Chat-, Calendar- en Office-applicatie bevinden zich nu in beta.

Synology Presto kent hogere snelheden dan het standaard TCP-protocol, waarmee het vooral interessant is voor bedrijven die veel bestanden verzenden, ook intercontinentaal. Hoe, of en wanneer Presto een vast onderdeel wordt van de pakketmanager is nog niet geheel bekend.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

PeterGüldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen vanPeter