Techgiganten woensdag op bezoek bij Donald Trump

Berry Zwets
De directeuren van grote techbedrijven gaan woensdag 14 december op bezoek bij aankomend president van Amerika Donald Trump. Welke gespreksonderwerpen er op de agenda staan is niet bekend.

Dat meldt de Wall Street Journal op basis van bronnen. De zakenkrant weet dat Apple-directeur Tim Cook, Facebook-operationeel directeur Sheryl Sandberg, Google-directeuren Larry Page en Eric Schmidt, Microsoft-directeur Satya Nadella en SpaceX- en Tesla Motors-directeur Elon Musk aanwezig zullen zijn.

Website Recode meldt dat Jeff Bezos, directeur van Amazon, waarschijnlijk ook ingaat op de uitnodiging die hij ontving. Intel, Cisco en Oracle worden eveneens verwacht.

Agenda

Hoewel de agenda van de ontmoeting niet openbaar is, wil Trump het waarschijnlijk hebben over het creëren van banen. Veel techbedrijven fabriceren hun producten buiten Amerika omdat de lonen daar lager zijn, maar Trump is van mening dat dat zijn land veel banen kost.

Ook wil de aankomend president belastinghervormingen doorvoeren zodat de techbedrijven hun geldvoorraden terug naar Amerika brengen. Peter Thiel, mede-oprichter van Paypal en adviseur van Trump, zal waarschijnlijk aanschuiven bij het gesprek.

Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry