Tips voor teamwork

Redactie WINMAG Pro
Samenwerken in een computeromgeving is altijd een lastig punt geweest, maar met een paar eenvoudige middelen is toch al heel veel mogelijk. WINMAG laat zien hoe.

Zaken die in de papieren wereld zonder nadenken gebeuren, blijken in een computeromgeving helemaal niet zo vanzelfsprekend te zijn. Specialisten zullen al snel met dure technische oplossingen als een Exchange Server aankomen, maar dat er al heel veel met eenvoudige middelen kan, laten we je in deze workshop zien.

Datum prikken (Datumprikker.nl)

Op een democratische manier een datum prikken, is met een grote groep mensen haast niet te doen. Gelukkig is er een handig online hulpje voor: Datumprikker.nl. Het werkt vrij simpel.

STAP 1. Ga naar www.datumprikken.nl en klik op de knop Nu aanmaken. Het programma loodst je door een viertal stappen heen. In de eerste geef je algemene informatie als de naam, plaats en het doel van de afspraak op. Klik als alles is ingevuld op Stap 2.
STAP 2. In deze stap kies je n voor n alle data en tijdstippen die je voor wilt stellen. Snel naar Stap 3.
STAP 3. Geef de namen en e-mailadressen op van alle genodigden. Klik op Stap 4.
STAP 4. Deze stap is minder belangrijk. Je kunt hier een extra opmerking intikken, maar ook direct op Afronden klikken. Noteer nog wel even je persoonlijke code, anders vind je later je afspraak niet meer terug.

Alle genodigden ontvangen nu per mail een uitnodiging om aan te geven op welke data ze wel of niet kunnen. Via de knop Overzicht zie je wie er al heeft gereageerd en op welke momenten ze beschikbaar zijn. Als het tijd is om te beslissen klik je op Definitieve datum vaststellen. Alle genodigden krijgen per mail de uiteindelijke datum en tijd toegezonden.

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie