Top-10 mkb-oplossingen (editie 3.2012)

Redactie WINMAG Pro
In elke papieren editie van WINMAG Pro maken we een selectie uit de beste it-oplossingen voor het mkb. De selectie van editie 3.2012 vind je hier.

Portland

In Nederland staat AVG vooral bekend om de gratis versie, echter biedt AVG verschillende producten voor zowel consumenten als de zakelijke gebruikers. De zakelijke producten zijn specifiek gericht op het MKB, zijn simpel te installeren, gemakkelijk en centraal te beheren. Uit onderzoek van GfK Business & Technology is gebleken dat wereldwijd 1 op de 4 MKB bedrijven gebruik maken van AVG beveiligingsproducten. De technologie van AVG biedt bescherming op verschillende lagen en de producten staan bekend om de kleine footprint, gunstige prijs en bovenal de zorgeloze beveiliging.

Info: www.portland.nl

iZyX!

iZyX! MKB Netwerkbeheer, onlangs derde geworden bij de verkiezing Automatiseerder van het jaar 2012 publieksprijs, biedt ruim vijf jaar online werkplekken of het zogenaamd in de Cloud werken aan. De klant kan kiezen voor een gedeelde omgeving op een server (Shared Cloud) of voor een eigen server (Private Cloud) in ons eigen datacentre. Ook een combinatie van lokaal beheer en online werkplekken is zeker goed mogelijk. Onze online werkplekken worden geleverd met MS Office 2010 incl. Outlook-mailbox.

Info: www.izyx.nl

Voipro

Op de Nederlandse markt is Voipro de specialist in hosted telefonie-oplossingen. Met deze technologie ben je altijd bereikbaar, waardoor je overal zorgeloos kan werken. Je kunt met de hosted voice-dienst Voi+ extra features verwachten, zoals het eenvoudig doorschakelen, groepsschakelen en integratie van vast en mobiel. Dit alles is eenvoudig te beheren in een geavanceerde online webportal. Hiervoor betaal je een vaste prijs per gebruiker per maand. Door het brede dienstenpakket en flexibiliteit is er altijd een passende en vooral betrouwbare telefonie-oplossing voor zowel kleine als grote bedrijven.

Info: www.voipro.nl

Pimbox

Met Pimbox haal je een professionele hosted mail- en groupware oplossing in huis voor e-mail, agenda's, contactpersonen, taken, Chat en Web Meetings. Het integreert naadloos in Outlook en biedt daarnaast een geavanceerde webclient. Al die informatie kun je eenvoudig met je collega's delen. Je bedrijfsdata staan daarbij veilig in de cloud, dus ook over een backup hoef je je geen zorgen meer te maken en hoge investeringen zijn niet meer nodig. Pimbox is een populair alternatief voor bijvoorbeeld Google Docs of Hosted Exchange. De oplossing is gebaseerd op het, eveneens Nederlandse, Zarafa Collaboration Platform

Info: www.pimbox.nl

Claranet Virtual Data Centre

Claranet heeft de titel van deze dienst uitermate letterlijk genomen. Selecteren en bestellen van hardware is niet meer nodig om een eigen server snel online te brengen of uit te breiden. Design en configuratie in minuten waardoor het uitermate geschikt is voor platformen die vragen om elasticiteit en/of ad-hoc implementaties. Met de combinatie van de zekerheid dat je data het land niet verlaat, maakt dit een ideale dienst om de ervaring van een enterprise-platform te verkrijgen tegen een eerlijke prijs

Info: www.virtualdatacentre.nl

Glomos Online Werkplek

Glomos biedt met zijn Online Werkplek een compleet beheerde online werkomgeving. Sneller werken dan ooit, in de eigen vertrouwde Windows (7) omgeving. Je kunt kiezen uit standaard MS Office-software, maar ook installatie van je eigen specifieke bedrijfssoftware is mogelijk. Glomos regelt de migratie. Is alle software eenmaal geïnstalleerd (ook dat hoef je niet zelf te doen), Simbill dan heb je er geen omkijken meer naar en heb je altijd en overal de beschikking over je veilige werkomgeving én je bestanden via de webverbinding.

Info: www.glomos.nl

Simbill

Met Simbill kun je al je facturen online beheren, verwerken en versturen. Dankzij het overzichtelijke dashboard zie je meteen wie je klanten zijn en wat er binnenkomt en uitgaat aan facturen. Ook kun je eenvoudig aangifte doen bij de Belastingdienst. Je facturen worden niet meer via de post, maar gewoon digitaal verstuurd. Bovendien kun je vanaf elke locatie met internetverbinding inloggen en toegang krijgen tot je gegevens. Om veiligheid te garanderen verloopt dit via een ssl-verbinding

Info: www.simbill.nl

Globe camerabeveiliging

Globe camerabeveiliging staat voor een high-end kwaliteit en het daarbij continu doorontwikkelen van haar producten in de camerabeveiliging. Hierbij heeft Globe zich ten doel gesteld om een compleet assortiment high-end producten te leveren speciaal gericht op het mkb als finale afnemer. Hierbij ligt tevens een focus op het plug-and-play principe. High-end kwaliteit, maar wel zelf te installeren. Daarnaast zou een van de zestig aangesloten installatiebedrijven ook de installatie kunnen verzorgen. Als extra service verzorgt Globe camerabeveiliging ook de subsidietrajecten om zodoende de mkb’er te voorzien van 50% subsidie bij aanschaf van een camerasysteem

Info: www.globe-camerabeveiliging.nl

MUIS Software

Met iMUIS Business software beschikt u over het ideale boekhoudpakket voor het mkb. Omdat ieder bedrijf anders is ingericht, biedt MUIS Software u de mogelijkheid om uw iMUIS Business-pakket samen te stellen met modules gericht op uw bedrijfsactiviteiten zoals uw financiële administratie, bankieren, factureren en voorraad. Met iMUIS Business software kunt u ook gemakkelijk samenwerken met uw accountant. Hierdoor bespaart u veel tijd en daardoor ook kosten en kunt u zich focussen op waar u goed in bent: Ondernemen.

Info: www.muis.nl

vditeam.nl Private Cloud Desktop

Bij vditeam.nl kun je terecht voor virtuele desktopomgevingen (VDI) op basis van Windows 7. Deze Private Cloud Desktops bieden volledige functionaliteit en uitstekende prestaties. Ze zijn niet alleen voordeliger dan het vervangen van gewone pc’s maar maken ook de migratie naar bijvoorbeeld Windows 8 een stuk eenvoudiger. Bovendien heb je vanaf elke locatie toegang tot je eigen werkplek, het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Je kunt het beheer van de Private Cloud Desktops aan vditeam.nl overlaten of dit zelf verzorgen.

Info: www.vditeam.nl

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie