Toshiba Encrypted USB

Redactie WINMAG Pro
Toshiba heeft een usb-stick met fysieke beveiliging op de markt gebracht. De stick heeft een keypad voor authenticatie van gebruikers.

De usb-stick is bedoeld voor overheden en militaire organisaties die hun data optimaal willen beschermen met AES 256-bit encryptie. Daarnaast bevat de usb-stick het FIPS (Federal Information Processing Standards) Publication 140-2 Level 3-certificaat, welke veel gebruikt wordt door overheden en ondernemingen die veel omspringen met gevoelige data.

Gebruikers maken een eigen pincode aan die zij intoetsen wanneer de stick in een usb-poort gestoken wordt. Vervolgens schiet de stick van het slot en kun je bij de data op de stick. Zodra je de stick uit de usb-poort haalt, vergrendelt deze automatisch. Mocht de stick kwijtraken of gestolen worden, hoef je je ook geen zorgen te maken. Er zit namelijk ook een brute force-beveiliging op de stick. Na tien mislukte pogingen om een pincode in te voeren wordt de data op de stick gewist. De stick komt in vier varianten: een 4, 8, 16 en 32GB-variant.

In het kort

  • AES 256-bit encryptie
  • Brute force-beveiliging aanwezig
Prijs: vanaf €95,-
Info: toshiba.nl
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie