Verkoop van tablets lager dan verwacht

Redactie WINMAG Pro
In het eerste kwartaal van 2011, lopend van januari tot maart, heeft de tabletmarkt een aardige deuk opgelopen. Zo was de verkoop van tablets 28 procent lager dan verwacht, waardoor het totale aantal verkochte tablets wereldwijd op 7.2 miljoen uit kwam.

Het IDC (International Data Corporation) geeft aan dat er verschillende oorzaken aan ten grondslag kunnen liggen. Zo stelt het IDC dat er in het eerste kwartaal altijd minder gadgets worden verkocht, aangezien de feestdagen, zoals Kerst, net zijn afgelopen. Ook de economische crisis heeft bijgedragen aan de daling.

De opkomst van de iPad 2 is tevens een belangrijke oorzaak. Het tablet werd in begin maart al aangekondigd, maar de productie kwam maar mondjesmaat op gang. De consument zou, met de introductie van de iPad 2 in het achterhoofd, besloten hebben te wachten. Apple verwacht dan ook dat de verkoop in het tweede kwartaal weer zal toenemen.

Ondanks het slechte eerste kwartaal, suggereert het IDC dat er in 2011 uiteindelijk meer tablets zullen worden verkocht dan verwacht. Ze geloven dat de introductie van nieuwe tablets ervoor zorgt dat de markt blijft groeien. Zo lag de verwachting van de totale verkoop voor 2011 rond de 50,4 miljoen, maar dit cijfer is gewijzigd naar 54 miljoen. Apple blijft de grootste speler op de tabletmarkt.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie