Verwijder Chrome-virussen met Chrome Software Removal Tool

Eveline Meijer
Extensies voor Chrome kunnen erg handig zijn, maar je overlaadt je browser snel met deze applicaties. Een computer met minder dan 4 GB ram-geheugen kan last krijgen van al deze extensies, aangezien ze allemaal tegelijkertijd gebruikt worden door Chrome. Met de Chrome Software Removal Tool houd je grip op je extensies.

Er zijn tal van handige extensies voor Chrome, bijvoorbeeld om je productiviteit te verhogen. Maar deze wordt alleen maar minder als je computer traag wordt van alle applicaties die Chrome tegelijkertijd laat draaien. De meeste extensies zijn gemakkelijk te verwijderen door op de prullenbak te klikken of ze in of uit te schakelen. Maar sommige applicaties en extensies willen niet weg en dat kan betekenen dat je met een 'Chrome-virus' te maken hebt. Gelukkig heeft Google de Chrome Software Removal Tool gemaakt, waarmee je deze extensies gemakkelijk kunt verwijderen.

Gebruik

Klik twee keer op de Chrome Software Removal Tool en laat het programma je gehele browser scannen. Hierna moet de applicatie of extensie alsnog verwijderd zijn en is Chrome weer schoon. De tool let volgens Google op software die problemen kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld het crashen van je systeem, abnormale startpagina's, toolbars en onverwachte advertenties die je niet kwijt raakt. Het slimst is echter gewoon niet elke extensie te installeren die je handig lijkt natuurlijk.