VMware introduceert vSphere 5 en cloud-infrastructuur pakket

steven
VMware heeft vSphere 5 aangekondigd. Het pakket bevat bijna tweehonderd nieuwe en verbeterde opties. Volgens de ontwikkelaar levert het pakket nu betere ondersteuning en prestaties in bedrijfskritische applicaties.

VMware vSphere 5 ondersteunt virtuele machines (VM’s) die tot vier keer krachtiger zijn dan de vorige versies, met maximaal 1 TB aan geheugen en 32 virtuele processoren. Deze VM’s zijn in staat om meer dan 1 miljoen bewerkingen per seconde te verwerken, wat volgens VMware de eisen van de meest resource-intensieve applicaties zal overtreffen.

Daarnaast introduceert VMware vSphere 5 nog drie andere belangrijke functies die de datacenter-resource beheermogelijkheden van het platform verder uitbreiden. Het levert intelligent beleidsbeheer voor een automatische ‘set it and forget it’-benadering, waaronder ook serverimplementatie en storagebeheer. Klanten bepalen het beleid en stellen slechts de operationele parameters vast, VMware vSphere 5 doet de rest. Met de nieuwe Auto-Deploy, Profile-Driven Storage en Storage DRS-functies kunnen klanten met 1.000 VMs tot een jaar beheertijd besparen.

Het nieuwe uitgebreide cloud-infrastructuurpakket bevat onder meer VMware vShield 5 (pdf); beveiligingssoftware voor virtuele- en cloudomgevingen, VMware vCenter Site Recovery Manager 5; voor het verdubbelen van het aantal beschermde applicaties en VMware vCloud Director 1.5; een beheertool voor het toewijzen van nieuwe servers.

Daarnaast is VMware vSphere Storage Appliance geïntroduceerd, een nieuw softwareproduct gericht op het mkb. Volgens VMware combineert het de beheermogelijkheden van VMware vSphere 5 voor het mkb, zonder de kosten en complexiteit van gedeelde opslag.

Naar verwachting is VMware vSphere 5, het nieuwe cloud-infrastructuur pakket en vSphere Storage Appliance in het derde kwartaal van 2011 beschikbaar. vSphere Storage Appliance is  verkrijgbaar voor 5.995 dollar. VMware zal in het derde kwartaal ook voor een bepaalde periode VMware vSphere 5 Essentials Plus en de VMware vSphere Storage Appliance bundelen voor 7.995 dollar.

afbeelding van steven
Door: StevenVos

StevenVos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen vanSteven