Vodafone komt met databundels mobiel internet

Redactie WINMAG Pro
Vodafone gaat vanaf volgende maand databundels voor mobiel internet introduceren. Dit betekent dat het telecombedrijf een eind maakt aan de huidige Fair Use Policy en gebruikers een datalimiet gaat stellen.

De wijziging gaat voor particulieren in op 6 september, de zakelijke markt volgt een maand later. Vodafone gaat alleen nieuwe klanten een datalimiet stellen, abonnementhouders krijgen pas na verlenging te maken met de databundels. 

De nieuwe databundels krijgen een limiet van 250 mb of 1 gb, afhankelijk van het soort abonnement. Gebruikers kunnen via de klantenservice hun dataverbruik opvragen en krijgen een smsje wanneer ze hun limiet dreigen te bereiken. Bij overschrijding betalen ze drie cent per mb, voor tien euro per maand kan 1 gb extra worden bijgekocht.

Groei dataverbruik

Onder de Fair Use Policy mogen klanten met mobiel internet niet meer dan tien keer het gemiddelde verbruik van alle gebruikers overschrijden. Volgens Vodafone is het voor veel klanten  echter onduidelijk hoeveel data ze hierdoor kunnen verbruiken. Bovendien zou dit model op de lange termijn niet meer houdbaar zijn door de groei in dataverbruik.

“Er is een grote toename van smartphones en daarmee een explosief gebruik van mobiel internet. Wij vinden dat er een eerlijke verdeling moet zijn van de capaciteit en dat het voor iedereen duidelijk moet zijn wat ze tegen welke prijs kunnen verbruiken”, aldus Vodafone.

Eerder maakte KPN al bekend dat het voor het einde van het jaar datalimieten wil introduceren.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie