Vodafone komt met nieuwe abonnementen mobiel internet

steven
Telecomprovider Vodafone komt met nieuwe abonnementen voor mobiel internet voor laptops en tablets. Zo heb je een datalimiet van 7 GB voor 47,50 euro per maand. Ook komt de provider met speciale abonnementen voor de Apple iPad.

Er zijn vier verschillende abonnementen die 10, 17,50, 27,50 of 47,50 euro per maand kosten. Bij de eerste heb je een datalimiet van 200 MB, bij de tweede 500 MB, de derde 2 GB en de laatste 7 GB. Ook de snelheden verschillen van 1,8 mbps voor het goedkoopste tot 28,8 mbps bij het duurste abonnement, die laatste snelheid kent overigens geen landelijke dekking.

Zakelijke klanten die vaak naar het buitenland reizen kunnen kiezen voor een internationale databundel. Hiermee kun je in de Vodafone Passport-landen gebruik maken van het mobiele internet. De prijzen varieren van twintig euro (limiet van 200 MB) tot zestig euro (limiet van 2 GB in buitenland en 7 GB in Nederland) voor het duurste pakket. Daarnaast betalen zakelijke gebruikers een lager tarief voor de bovenstaande landelijke databundels.

Wanneer je een iPad bij Vodafone koopt kun je kiezen uit drie verschillende abonnementen, van tien (200 MB limiet), twintig (500 MB limiet) of dertig euro per maand (2 GB limiet). Bij de eerste heb je een snelheid van 3,6 mbps, bij de andere twee krijg je het dubbele. Ook kun je kiezen om de Samsung Galaxy Tab 10.1v met een dergelijke abonnement af te sluiten.

Naast een vast abonnement heeft de provider ook prepaidbundels. Zo kun je een bundel nemen per dag, week, maand of kwartaal. Een dagbundel kost 2,50 euro waarbij je dan 35 MB mag verbruiken. Een week kost 10 euro (150 MB), een maand 20 euro (350 MB) en een kwartaal vijftig euro (1 GB).

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven