Vodafone past abonnementen aan vanwege opgelegde netneutraliteit

steven
Vodafone gaat zijn abonnementen aanpassen naar aanleiding van het Kamerbesluit over netneutraliteit. De Tweede Kamer legde dit afgelopen woensdag vast in de zogenoemde Telecomwet.

Vodafone verplicht klanten die van bijvoorbeeld voip gebruik willen maken een extra bundel aan te schaffen genaamd Blox. Dit zal in de toekomst gaan veranderen. Hoe de nieuwe abonnementen er precies uit gaan zien heeft de provider nog niet bekendgemaakt, aldus NU.nl.   

Netneutraliteit houdt in dat al het mobiele verkeer gelijk is. Een provider mag bepaald verkeer geen voorrang geven boven ander verkeer. Ook mag een aanbieder diensten niet extra belasten.

Nieuwe plannen van KPN waren de oorzaak van alle oproer rond netneutraliteit. De provider kwam dit voorjaar met sancties tegen onder andere het gebruik van de applicatie WhatsApp. De Tweede Kamer heeft dit echter nu bij wet verboden.

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven