Windows 10 laatste versie van Windows

Peter Güldenpfennig
Windows 10 staat op stapel en daar heeft Microsoft het logischerwijs druk mee. Steeds meer krijgen we te weten over het nieuwe os van de softwaregigant. Het meest opvallende feit over Windows 10? Het zal de laatste Windows zijn.

Althans, dat beweert Jerry Nixon, ontwikkelaar bij Microsoft. Tijdens de Ignite Tech Conference afgelopen week in Chicago, zei hij dat 'we bezig zijn Windows 10 uit te brengen, en omdat Windows 10 de laatste Windows is, zijn we hier ook allemaal nog steeds mee bezig.'

Hoewel een opvallende uitspraak, is het niet heel vreemd. Microsoft maakt van Windows immers een rolling release: software die continu update. Via updates wordt het os gepatcht en krijgt het os nieuwe functies. Of dit houdbaar is in de toekomst weten we nog niet, maar wel is duidelijk dat Microsoft onder het bewind van Satya Nadella stukken flexibeler is geworden en meegaat met een toekomst die zich toespitst op een online softwaremodel.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter