WINMAG Pro 3.2012: Big Data en alles voor een goed wifi-netwerk

raymond
De komende editie van WINMAG Pro bevat weer een dik pak informatie voor de automatisering van je mkb-organisatie. Centraal in deze editie staan onder meer Big Data, e-invoicing en de aangescherpte beveiliging in Windows 8. Ook vertellen we hoe je je wifi-netwerk op kantoor goed op orde krijgt.

WINMAG Pro 3.2012 is een zeer diverse editie, met een brede range aan onderwerpen. We behandelen internet in de auto, wifi op de werkvloer, moderne crm-systemen, zakelijk gebruik van de iPad en het verschijnsel Big Data. Daarnaast reviewen we de nieuwste zakelijke soft- en hardware.

Een greep uit de onderwerpen:

CRM-systemen

De klant is voor veel ondernemingen het begin- en eindpunt. De omzet komt er simpel gezegd rechtstreeks vandaan en zonder klanten geen business. Daar is in de afgelopen jaren weinig aan veranderd. Wat wél is veranderd is het werk- en ict-klimaat. Door trends als Het Nieuwe Werken en de opkomst van mobiele devices op de werkvloer. WINMAG Pro verkent de CRM-markt en kijkt in hoeverre de oplossingen van tegenwoordig aansluiten bij dit nieuwe ümfeld.

E-Invoicing

Elektronisch factureren is sterk in opkomst. Er zijn talloze initiatieven om het fenomeen voet aan de grond te krijgen – en terecht. Het biedt vele efficiency-voordelen aan zowel de kant van de opdrachtverstrekker als de dienstverlener. Het scheelt papierwerk, administratieve rondslomp en zorgt voor een snellere verwerking. Ook waardevol is een automatische koppeling met de boekhoudsoftware.

In de komende editie van WINMAG Pro wordt het fenomeen bij de lezer geïntroduceerd en alle voordelen van e-invoicing op een rij gezet. Uiteraard biedt het artikel ook concrete handvaten als: bij wie moet ik zijn? Welke oplossingen zijn er? Tenslotte komen experts en e-invoicing-aanbieders aan het woord.

iPad op de werkvloer #1

De iPhone en iPad zijn door uitbreidingen in iOS steeds interessanter geworden voor de zakelijke markt. Ook beschikken ze over features die vaak onbelicht blijven, zoals toegankelijkheidsfuncties: ieder groot bedrijf heeft mensen met beperkingen, dankzij functies in iOS kunnen ook bijvoorbeeld blinden het toestel bedienen. Een Apple TV leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld het geven van presentaties (AirPlay Mirroring) of videoconferencing op het grote scherm (Facetime). En wat te denken van een kassasysteem, eventueel in combinatie met mobiele printers zoals Apple in haar eigen retailstores toepast.

Software Asset Management

Rondom deze tijd van het jaar komt de BSA meestal met geüpdatete cijfers. Veel bedrijven zijn erg bang dat ze te weinig licenties in huis hebben, maar de clou is juist dat het merendeel van de bedrijven tevéél aan licenties betaalt. Dat komt doordat ze geen goede software asset management hebben. Er wordt dus niet goed in kaart gebracht hoeveel software er in huis is, hoeveel er daadwerkelijk wordt gebruikt, wat er nodig is, etc. Jaarlijks kunnen bedrijven ongeveer 20 procent op hun licentiekosten besparen als ze zorgen dat ze goed inzicht hebben in hun software assets.

Wat kan een ondernemer met software asset management, hoe zet je het in, welke oplossingen zijn er en wat zijn de voordelen?

afbeelding van raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web:

Momenteel is hij werkzaam als manager contentmarketing bij NoX PR & Content.

Bekijk alle artikelen van Raymond