WINMAG Pro 4.2011: alles over hosting

raymond
WINMAG Pro 4.2011 ligt momenteel in de kiosk, of op je deurmat. Deze keer vertellen we je in een uitgebreide special alles over hosting en de cloud.

Je ict is kostbaar, zeker ook je bedrijfsgegevens die je daarmee verwerkt. Zet je die server, website of bedrijfsgegevens bij een externe partij, dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat het in veilige handen is.

Special: hosting

We behandelen het onderwerp 'hosting' op diverse manieren. Zo nemen we een kijkje in het datacenter van Interconnect, laten we hostingpartijen advies geven over concrete ict-vraagstukken. Ook behandelen we dataopslag 'in de cloud': waar kun je als mkb'er tegenwoordig terecht voor een veilige opslag van bedrijfsgegevens. Voldoet bijvoorbeeld een dienst als Dropbox, of kun je beter terecht bij een provider van Nederlandse bodem?

Overstappen op digitale telefonie

Voice-over-ip verdringt tegenwoordig de traditionele telefoonlijn en steeds vaker ook de isdn-lijnen. We begeleiden je bij de overstap op digitale telefonie en vertellen je waar je op moet letten bij het maken van belangrijke beslissingen. Ga je bijvoorbeeld je eigen voip-server beheren of besteed je dit uit aan een hosted-voipleverancier?

Office 365

Naast hosting besteden we ruim aandacht aan Office 365, de nieuwe online(samen)werkomgeving van Microsoft. We maken je wegwijs in de overstap naar dit platform en we begeleiden je door het oerwoud van licentievormen.

Hardware: nieuwe tablets

Natuurlijk is er in deze editie weer ruime aandacht voor de nieuwste hardware. Zo voelen we de Macbook Air aan de tand. Ook hebben we enkele weken rondgelopen met de Nokia E6. Is dat toestel de redding voor Symbian? Verder hebben we even gespeeld met een Windows 7-tablet van Fujitsu. Als klapper een uitgebreide bespreking van de Samsung Tab 10.1, momenteel de enige serieuze concurrent voor de iPad 2.

afbeelding van raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web:

Momenteel is hij werkzaam als manager contentmarketing bij NoX PR & Content.

Bekijk alle artikelen van Raymond