WINMAG Pro 5.2012: ict-beveiliging en de NL Cloud Pioneers

raymond
Cybercriminelen hebben het steeds vaker gemunt op het mkb, daar valt immers veel geld te halen. Veiligheid van je bedrijfsgegevens is dan ook een groot goed. Deze editie uitgebreide aandacht voor firewalls, back-up, patching, de beveiliging van mobiele apparaten en malwarebestrijding. Hoe voorkom je hacks, malware-infecties en verlies van kostbare bedrijfsdata?

Bij veel mkb'ers heerst vaak een vals gevoel van veiligheid als het gaat om ict-beveiliging. Een hack? Dat overkomt mij niet. Toch laten onderzoeken keer op keer zien dat het niet best gesteld is met de beveiliging in het mkb. Kennis en de juiste middelen ontbreken, en ook vaak het gevoel van urgentie. Middels een uitgebreide security-special gaan we in op allerlei aspecten rondom dit vraagstuk. Denk aan de beveiliging van je netwerk, een goed patch management. En hoe zit dat met firewalls, zijn die echt nodig of ben je beter af met een cloud-securitydienst?

Big Data

1,8 Triljoen gigabyte. Zoveel informatie werd in cyberspace opgeslagen vorig jaar. Een gigantisch aantal dat alleen nog maar zal stijgen. In al die bits en bytes ligt waardevolle data opgesloten. Hoe maak je daar gebruik van?

Windows 8: dit moet je weten

Windows 8 is inmiddels beschikbaar. Je hebt de keuze gemaakt om over te stappen. Waarop moet je binnen je organisatie letten en wat zijn de beste stappen voor een vlotte overstap naar Windows 8? Wij helpen je vlot op weg.

NL Cloud Pioneers

Cloud computing biedt bedrijven bovenal kansen. Kansen om producten beter en groter te maken en om sneller te innoveren. Een aantal Nederlandse bedrijven heeft die voordelen al omarmd en zijn nu de echte 'NL  Cloud Pioneers'. We zetten er een aantal op een rij.

Reviews

Uiteraard vind je in deze editie weer de nodige reviews. Zo nemen we onder andere de iPad Mini, iPhone 5, Samsung Galaxy Note II, Lenovo T430 en multifunctionals van Xerox en OKI onder de loep.

afbeelding van raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web:

Momenteel is hij werkzaam als manager contentmarketing bij NoX PR & Content.

Bekijk alle artikelen van Raymond