Yammer rolt chatfunctie Online Now uit

raymond
Gebruik je de webinterface van Yammer voor de communicatie met je collega's, dan is het je misschien al opgevallen: rechtsonderin je browser is een chatvenster verschenen. Het zakelijke sociale netwerk rolt de komende dagen deze functie 'Online Now' willekeurig als test onder gebruikers uit.

De chatfuntie heet 'Online Now' werkt recht-toe-recht-aan en lijkt erg op de chatbox van Facebook, eigenlijk net als de rest van de interface van Yammer dat doet.  Een groen of grijs bolletje voor de naam van je collega geeft zijn beschikbaarheid aan en een klik op de naam opent een chatvenster. Ook kun je andere collega's toevoegen aan een gesprek.

Overigens kan het uiterlijk bij jou afwijken van wat wij zagen; volgens Yammer test het willekeurig diverse interfaces uit. Aan de hand van gebruiksstatistieken zal het uiteindelijk voor de 'beste' variant gaan.

Onlangs nam Microsoft het zakelijke sociale netwerk over voor 1,2 miljard dollar. Dat geld lijkt nu dus direct geïnvesteerd te worden in nieuwe mogelijkheden.

afbeelding van raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web:

Momenteel is hij werkzaam als manager contentmarketing bij NoX PR & Content.

Bekijk alle artikelen van Raymond