Ziggo start met levering mobiel internet

steven
Kabelbedrijf Ziggo gaat vanaf vandaag mobiel internet leveren. De abonnementen zijn bedoeld voor het gebruik met een laptop of tablet. Vorige maand nam concurrent UPC dezelfde stap. Op termijn wil het bedrijf ook mobiele televisie en mobiel bellen aan hun pakket toevoegen.

Volgens het persbericht blijft de huiskamer nog wel het belangrijkst voor Ziggo, maar willen ze hun klanten ook onderweg toegang verlenen tot hun diensten. Door met mobiel internet te starten wil de aanbieder ervaring opdoen zodat het later meer diensten hieraan kan toevoegen.

Het mobiel internet is te bestellen als sim-only of in combinatie met een usb-modem. Dit modem is tijdelijk gratis maar kost anders eenmalig 45 euro. Ziggo biedt drie verschillende abonnementen aan: basis, plus en extra. Basis (databundel 500 MB, snelheid 3,6 mbps) kost 19,95 per maand, Plus (2 GB, 7,2 mbps) 29,95 euro en Extra (5 GB, 7,2 mbps) 44,95 euro.

afbeelding van steven
Door: Steven Vos

Steven Vos | Redacteur

Steven Vos (28) studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Vanaf april 2011 is hij werkzaam bij dit magazine en voelt zich daar als een vis in het water.

Vanaf zijn jeugd heeft hij een grote passie voor alles wat met ict te maken heeft en zette hij verschillende eigen computers in elkaar. Ook op het gebied van besturingssystemen heeft hij het nodige gezien. Zo werkte hij met het bijna complete Windows-assortiment (van 3.1 tot 7), Mac OS X en Linux.

Daarnaast hebben mobiele telefoons al jaren zijn interesse. Toen hij in 1998 zijn eerste mobiele telefoon aanschafte, een Nokia 5110, was hij meteen verkocht. Hierna volgden diverse modellen met uiteenlopende functies en besturingssystemen. Het was voor hem dus een kleine stap om professioneel mobiele telefoons te gaan testen, maar ook een tablet slaat hij zeker niet af.

Bekijk alle artikelen van Steven