ZyXEL USG40

Redactie WINMAG Pro
Voor kleinere organisaties is het vaak behelpen als het gaat om een gedegen firewall-beveiliging en WLAN-beheer. Gelukkig kan het ook anders, zo bewijst ZyXEL.

Hun nieuwe USG40 is een zeer betaalbare, maar volwaardige utm-firewall met ingebouwde WLAN-controller. Dat scheelt kopzorgen.

Voor die organisaties waarbinnen veel met tablets en smartphones wordt gewerkt, heeft ZyXEL een passend antwoord in de vorm van de USG40. Dit kastje van bescheiden formaat is niet veel groter dan een forse router en is geschikt voor teams tot vijftien medewerkers. Schijn bedriegt: in de rood-grijze behuizing huist een volwaardige utm-firewall die spam, hackers en malware buiten de deur houdt en tevens met een optionele licentie dienst kan doen als contentfilter. Ook kun je een Kaspersky-licentie aanschaffen, voor actuele virusbescherming voor al je aangesloten apparaten.

Maar de USG40 is meer: het bevat ook VPN-functionaliteit. Daarmee geef je thuiswerkers, en die zijn er ook bij kleinere organisaties tegenwoordig steeds meer, een veilige verbinding naar het kantoornetwerk. Maximaal zeven medewerkers kunnen hier gelijktijdig gebruik van maken. De snelheid hiervan bedraagt 80 Mbps, voldoende voor vrijwel alle dagelijkse werkzaamheden.

Daarnaast kun je met de USG40 ook draadloze access points beheren. Het is namelijk ook een WLAN-controller. Ook neemt het zaken als authenticatie en firmware-updates voor z'n rekening. Erg prettig voor wie niet de beschikking heeft over een IT-team. Standaard komt de USG40 met ondersteuning voor twee access points, maar wie wil kan dit uitbreiden naar tien stuks; meer dan voldoende voor kantoorpanden die tot vijftien medewerkers moeten huisvesten.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie