CrowdStrike introduceert Charlotte AI

Redactie WINMAG Pro

De pioneer op het gebied van AI onthult nieuwe generative AI analist, ontworpen om security te ontgrendelen en iedere gebruiker - van beginner tot expert - te laten werken als een ervaren security professional.

CrowdStrike (NASDAQ: CRWD) introduceert vandaag Charlotte AI, een nieuwe generative AI cybersecurity analist, ontworpen om security te ontgrendelen en iedere gebruiker van het CrowdStrike Falcon platform – van beginner tot security expert – te helpen om een power user te worden. Klanten kunnen Charlotte AI gebruiken om veel van de meest kritieke uitdagingen voor de security community aan te pakken, waaronder het dichten van de cybersecurity skills gap en het versnellen van de reactietijd om kwaadwillenden voor te blijven.

Charlotte AI maakt gebruik van 's werelds meest betrouwbare securitydata die voortdurend wordt verbeterd door middel van een strikte menselijke feedback cyclus. De generative AI analist laat gebruikers op natuurlijke wijze vragen stellen - in het Engels en tientallen andere talen - en geeft intuïtieve antwoorden hierop vanuit het CrowdStrike Falcon platform. Met Charlotte AI kan elke gebruiker, ongeacht zijn vaardigheidsniveau, sneller en efficiënter reageren op alle soorten gebeurtenissen, waaronder detectie van geavanceerde bedreigingen, onderzoek, bestrijding, herstel en meer.

Het generative AI-tijdperk van cybersecurity tot leven brengen

Charlotte AI is momenteel beschikbaar als preview voor particuliere klanten en richt zich in eerste instantie op drie veelvoorkomende use cases:

  • Ontgrendelen van cybersecurity - Elke gebruiker wordt een Power User. Met Charlotte AI kan iedereen, van de IT-helpdesk tot leidinggevenden zoals CISO's en CIO's, snel eenvoudige vragen stellen zoals "Wat is ons risiconiveau tegen de nieuwste Microsoft kwetsbaarheid?" om direct realtime, bruikbare inzichten te krijgen, betere op risico gebaseerde besluitvorming te stimuleren en de reactietijd te verkorten.
  • Verhoog de productiviteit van security analisten met AI-gestuurde Threat Hunting: Charlotte AI stelt minder ervaren IT- en security professionals in staat om sneller betere beslissingen te nemen, waardoor de skills gap wordt gedicht en de reactietijd bij kritieke incidenten wordt verkort. Nieuwe security analisten, zoals een Tier 1-lid van een SOC, zullen nu het CrowdStrike Falcon-platform kunnen opereren als een meer geavanceerde SOC-analist.
  • De ultieme krachtige ondersteuner voor security experts: Charlotte AI stelt de meest ervaren security experts in staat om terugkerende taken zoals dataverzameling, datawinning en het zoeken en detecteren van basisbedreigingen te automatiseren, terwijl het gemakkelijker wordt om meer geavanceerde beveiligingsacties uit te voeren. Het zal ook enterprise-wise XDR use cases over elk attack surface en third-party product versnellen, direct vanuit het CrowdStrike Falcon platform. Het opsporen en verhelpen van bedreigingen in de hele organisatie wordt sneller en eenvoudiger door het stellen van eenvoudige query's in natuurlijke taal.

Generative AI en het verschil dat CrowdStrike data maakt

Generative AI kan een ontgrendelende kracht zijn in cybersecurity, maar de uiteindelijke impact wordt bepaald door de kwaliteit, context en volledigheid van de onderliggende data. Charlotte AI maakt gebruik van de meest betrouwbare securitydata ter wereld, waaronder de triljoenen security events die zijn vastgelegd in de CrowdStrike Threat Graph, asset telemetrie van gebruikers, devices, identities, cloud workloads en CrowdStrike's toonaangevende threat intelligence. 

De meest kritieke set data - die uniek is voor CrowdStrike - is de door mensen geverifieerde inhoud van CrowdStrike. Charlotte AI profiteert op unieke wijze van een voortdurende, menselijke feedback cyclus van CrowdStrike® Falcon OverWatch™ managed threat hunting, CrowdStrike Falcon® Complete managed detection and response, CrowdStrike Services en CrowdStrike Intelligence. Deze enorme dataset van menselijke intelligentie die wordt gebruikt om inbreuken in de echte wereld te stoppen, is geheel uniek voor CrowdStrike, en zoals het vanaf het begin met AI heeft gedaan, brengt alleen CrowdStrike deze krachtige combinatie van security-telemetrie, informatie over bedreigingen en door mensen geverifieerde inhoud samen in het krachtigste data fabric van cybersecurity.

"Sinds onze oprichting is CrowdStrike pionier geweest in het gebruik van kunstmatige intelligentie in cybersecurity om gedrag van ‘adversaries’ te identificeren en geavanceerde aanvallen te bestrijden om inbreuken te stoppen. Met de introductie van Charlotte AI levert CrowdStrike de nieuwste innovatie die gebruikers van alle vaardigheidsniveaus helpt hun vermogen om inbreuken te stoppen te verbeteren en tegelijkertijd de complexiteit van beveiligingsoperaties te verminderen", aldus Mike Sentonas, president van CrowdStrike. "Onze aanpak is altijd geworteld geweest in het geloof dat de combinatie van AI en menselijke intelligentie samen cybersecurity zal transformeren. Wij geloven dat onze continue feedback cyclus op door mensen geverifieerde inhoud van cruciaal belang is, en daardoor zal geen enkele andere leverancier de beveiligings- en bedrijfsresultaten van CrowdStrike's benadering van generatieve AI kunnen evenaren."

Lees hier ook:

https://www.winmagpro.nl/veel-bedrijven-slecht-cyberweerbaar

https://www.winmagpro.nl/back-ups-zeker-niet-de-oplossing

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie